Így lehet a régi autógumiból dekoráció!

Rengetegen emlékezhetnek gyerekkorukból a használt autógumiból barkácsolt kerti hintákra, ám most más kreatív módszereket is bemutatunk, hogy miként lehet dekoratívan és hasznosan felhasználni a régi lomokat.

Elképesztő bútorok

Egy alapos tisztítás után akár meseszép bútort is készíthetünk a kiselejtezett alkatrészből. A megtisztított gumit ragasztózzuk be, vonjuk be pár réteg vékony szivaccsal, majd burkoljuk be kötéllel, vékonyabb spárgával vagy akár szövettel is. Persze azt is megcsinálhatjuk, hogy a leendő ülőalkalmatosságnak csak a belsejét béleljük ki, míg a külső felületeket lefestjük.

Cserép új köntösben

Egy kevés festék segítségével igazán dekoratív és modern kerti díszt barkácsolhatunk pár használhatatlan gumiból. A színes, nagyobb méretű verzió kiválóan alkalmas lehet a kisebb fák, bokrok köré egyfajta kaspó funkcióban is, sőt az is biztos, hogy ez a megoldás nem fog eldőlni viharos időben. A fűvel beültetett gumik pedig akár ülőkeként is szolgálhatnak.

Kertbe, teraszra

Persze akár a fűszernövényeinket is elültethetjük egy-egy lomnak hitt gumiba, de akár kreativitásunkat is kiélhetjük és mozaikszerűen feldíszíthetjük vagy kifesthetjük ezeket a darabokat. Egy-egy gumi, akár a sziklakertben is jól jöhet, hisz nem csak könnyű felépíteni, de stabilabbá is teheti a meredek lejtőkre telepített kertet.

Nem csak hinta lehet

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A régi fáról lelógatott hinta mellett a kisebb gyerekeknek akár kakashintát is készíthetünk, ha félbevágjuk az újrafelhasználandó darabot. Egy kevés festék segítségével az unalmas fekete színt könnyen átváltoztathatjuk katica- vagy akár darázsmintás játékká is. Ha egy egész lerakatnyi kacatunk van, akkor akár mászókaszerű erődítményt is építhetünk, persze itt sem árt, ha bevetünk egy két vidám színű festéket.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.