Zseniális ötletek a hűtő rendszerezésére: ezekkel lett könnyebb az életünk

Nincsenek többé elfelejtett ételmaradékok és lejárt élelmiszerek.

A hűtő rendszerezése

Az ember azt gondolja, hogy a frigóban mindegy, mit hova teszünk, de ez hatalmas tévedés. Nem véletlenül lettek kialakítva a különféle szárnyak - ajtók, tárolók, fiókok, polcok -, hiszen az egyes élelmiszereknek megvan a helyük, hol érzik magukat a legjobban. Az alábbiakban erről lesz szó bővebben, valamint adunk hat remek tippet a frigó megfelelő rendszerezésére is.

1. Felső polcok

Ezen a részen olyan élelmiszereket tároljunk, melyeket nem kell főzni, illetve készen fogyaszthatók, mint például a tortilla, hummus, felvágottak.

  • maradék
  • italok
  • fűszernövény
  • azonnal fogyasztható ételek

2. Ajtók

Az ajtók a legmelegebb részei a hűtőnek, ezért olyan élelmiszereket szükséges itt tartanunk, melyek bírják a hőingadozást. A frigónak ez a része tehát nem alkalmas például tej, sajtok vagy tojás tárolására.

  • gyümölcslevek
  • víz
  • ketchup, mustár, majonéz (szószok)

Amiket ne tároljunk itt

  • tojás
  • tejtermékek

3. Alsó polcok

Ez a rész a hűtő leghidegebb része, ezért a tejtermékeket, nyers húsokat itt érdemes tárolnunk, illetve a fiókokba mehetnek a "vitaminok".

  • tojás
  • tejtermékek
  • nyers hús
  • fiókok: gyümölcsök, zöldségek (elkülönítve)

4. Betegyem vagy ne tegyem?

A következőket valaki a frigóban, valaki a hűtőn kívül tárolja, amelyik tetszik, azt választjuk. Általában akkor, ha nem fogyasztjuk el pár héten belül, akkor érdemes hűvösre tenni őket, egyébként szobahőmérsékleten is elállnak.

  • magvak
  • olajok
  • lisztek
  • vaj

5. A tiltólista, avagy a frigón kívül tágasabb

Ezeknek az ételeknek a legjobb, ha valami száraz, sötét helyen tároljuk őket.

  • paradicsom
  • hagyma
  • burgonya
  • tök, cukkini

Lapozz a rendszerezési tippekért!

Fotó: YouTube

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!