Ha ezt az 5 dolgot megteszed, soha többé nem kell takarítanod hétvégén

Hihetetlen, de csak ennyi az egész.

Hétvégi munka

Nincs is rosszabb annál, mint amikor az egész heti fárasztó munka után, hétvégente még takarítanunk is kell. Ezzel elmegy egy napunk, és máris rövidebb az az idő, amit magunkra és a családra tudnánk fordítani. Arról nem beszélve, hogy az egésznapos takarítás és rendrakás is tud fárasztó lenni. Ám ha ezt az 5 szabályt betartod, soha többé nem kell takarításnak szentelned a hétvégéd egyetlen napját sem.

1. A konyhában

A mosogatás senkinek nem a kedvenc időtöltése, ám ha minden nap elmosod az edényeket reggel és este, nem halmozódik fel a mostalan. Míg az ebéd vagy a vacsora kihűl, pont van időd letörölgetni a gáztűzhelyet, a pultot, eltenni az elmosott edényeket. Ez mindössze 5 perc, de ha minden nap megteszed, nem rakódik le és ragad oda a kosz és az ételmaradék a munkalapra és a tűzhelyre sem. Ráadásul zsíroldóra sem kell költeni, hiszen nedves szivaccsal egyszerűen eltávolítható minden. Hetente egyszer mosogatás után érdemes vízkőoldóval is befújni és áttörölgetni a mosogatót, így a szabadidődben már azzal sem kell bajlódnod.

2. Előszoba

Betoppanva az előszobába az az első dolgunk, hogy ledobjuk a cipőnket, nem foglalkozva a rendetlenséggel. Így a hét öt napján a cipők teljes káoszban sorakoznak majd fel a polc előtt, főleg ha az egész családra jellemző ez a rossz szokás. Ám ha szépen, rendezetten vesszük el és tesszük el a cipőket, a hétvégi rendrakástól is megkíméljük magunkat.

3. Padló

Munka után, fáradtan hazaesve az utolsó gondolatunk a takarítás. Azonban ha heti két napot kijelölünk, és az érkezés után gyorsan felporszívózzuk a lakást, hétvégén már erre sem kell időt pazarolnunk.

4. Fürdőszoba

A fürdőszoba talán a legutáltabb hely, hiszen itt van a legtöbb tennivaló. De ha időt szánunk arra, hogy az esti zuhany előtt gyorsan kitisztítsuk a zuhanyt vagy kádat valamint a mosdókagylót, egy másik napon 10 perc alatt átfertőtlenítsük a Wc-t, ezzel sem kell később foglalkoznunk.

5. Rend

De ahhoz, hogy tényleg megkíméljük magunkat a takarítástól és rendrakástól, nagyon fontos az, hogy mindennek meglegyen a helye. Ehhez nem elég megtalálni a megfelelő polcot, de meg is kell tartani ezt a jó szokásunkat. Ha használat után mindent visszateszünk oda, ahonnan elvettük, nem lehet gond.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!