Csalók jelentek meg országszerte, így ismered fel őket

Sok kókler jelent meg az építőiparban a felújítási kedvezmények hatására. Olvasd el cikkünket, hogy te is azonnal kiszúrd, ki az, aki csak a pénzre hajt, ám a minőségi munka nem jár érte.

A legjobb szakemberek már most hónapokra foglaltak

Hatalmas az érdeklődés a kormány által január elején bevezetett otthonfelújítási program iránt. A hirtelen megnövekedett kereslet hatására a legjobb szakemberek sokszor már csak az év második felére tudják vállalni a megrendeléseket, miközben rengeteg önjelölt amatőr indít vállalkozást annak reményében, hogy hirtelen nagy összegeket kereshet. Őrfalvy Árpád ablakszakértő szerint a kivitelezőt érdemes ajánlás útján kiválasztani, de ha ez nem lehetséges, hallgassuk meg több szakember véleményét is a helyszínen, valamint nézzünk utána a cég hátterének.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 2020. október 14-én bejelentette, hogy 2021. januártól lakásfelújítási támogatással bővül az otthonteremtési program. Az állam akár hárommillió forinttal, a költségek maximum 50 százalékig hozzájárul a legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújításához.

A GKI friss kutatása szerint 640 ezer család lehet érintett, közülük 290 ezer mindenképpen belevág a felújításba. A meghökkentően magas érdeklődés már januárban is kézzelfogható volt az építőiparban, a kivitelezőknek emberemlékezet óta nem volt ennyi megkeresésük, mint most az év elején.

Felújítás

Soha nem volt ilyen fontos a körültekintés

Őrfalvy Árpád, az ablakszakerto.hu tulajdonosa kiemelte, hogy ha már valaki félrerakott pénzt a felújításra, akkor azt értelemszerűen úgy is kellene elköltenie, hogy ténylegesen értéket növeljen a lakáson, és ne romboljon. Elmondása szerint ezt megnehezíti, hogy az építőipari mesterek zöme már most hónapokra be van táblázva.

Hangsúlyozta, hogy nem érdemes a legolcsóbb vállalkozót kiválasztani egy ingatlan felújítására.

„Az otthonfelújítási program hatására rengeteg olyan önjelölt amatőr indított vállalkozást, akinek nincs megfelelő tudása, és tapasztalata sem az adott területen. Most hatványozottan fontos, hogy a megrendelők alaposan körbejárják, kire bízzák az ingatlanjukat” – értékelt az ablakszakértő.

Őrfalvy Árpád azt javasolja, hogy érdemes ajánlás útján olyan kivitelezőt választani, akivel családon belül vagy az ismeretségi körben korábban elégedettek voltak. Ha ez az opció nem áll fenn, akkor ha időnk engedi, ajánlott több, akár négy-öt szakembert is meghallgatni, hiszen lehet sok hasznos építő ötletük is. Aki viszont csak a szakkifejezéseket puffogtatja, és nincs hozzáadott értéke a tervekhez, valószínűleg nem a legjobb a szakmájában.

Így ismered fel a csalókat!

Fotó: Pexels.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!