Home&Design

Figyelmeztető SMS: megszűnik a telefonszámod, ha ezt nem teszed meg

Mutatjuk, mi a teendő.

Kötelező adategyeztetés

Tavaly óta létezik a törvény, miszerint minden feltöltőkártyás ügyfél számára kötelező az évi adategyeztetés, bármelyik mobilszolgáltatónál legyen. A szigorítást személyes információkkal való visszaélés megakadályozására vezették be, egy évvel ezelőtt pedig komoly zűrzavart okozott, a végső hajrában sokan estek pánikba, hogy megszűnhet a telefonszámuk.

Az egyeztetést idén ugyanúgy el kell végezni, melynek határidejére a szolgáltatók SMS-ben hívják fel az ügyfelek figyelmét. Az adatellenőrzést mindig az eredeti szerződés megkötésének dátumához viszonyítják, az azt megelőző hat hónap során szükséges elvégezni. A lényeg, hogy az üzenet érkezését követően gyorsan intézkedjünk, így biztosan rendben lesz minden, és nem kell órákig sorban állni az utolsó napokban.

Nem muszáj személyesen adatokat egyeztetni, minden szolgáltatónál online is meg lehet tenni ezt, csupán néhány perces művelet az egész.

Fontos, hogy aki nem végzi el legkésőbb az eredeti szerződéskötés napján az adategyeztetést, annak megszűntetik a telefonszámát.

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.