Dekorációs tippek, ha eklektikus stílusban rendeznéd be a lakást

Ez az egyik legkedveltebb lakberendezési stílus, de nem mindegy, hogyan használjuk ki.

Eklektikus stílus

Az eklektikus stílus ugyanolyan népszerű a lakberendezésben, mint a minimalizmus, pont azért, mert az ember kiélheti benne a kreativitását, lévén, hogy az irányzat különféle korok jegyeit vegyesen alkalmazza. Amilyen előnyös és dekoratív, olyan trükkös is azonban, ezért ha ezt használjuk, akkor van néhány dolog, amit érdemes betartani. A következőkben Rita Konig enteriőr dizájner tanácsai alapján felvázoljuk, mit tegyél és mit ne tegyél, ha az eklektikát választod.

1. A bútorok elhelyezése

Amikor megtervezi az ember, hogy az eklektikus stílusú szoba - például a nappali - miként fog kinézni, akkor általában könnyen elveszik a színek, textúrák, minták sokaságában, de elsőként nem a dekoráción kellene, hogy legyen a hangsúly, hanem az elrendezésen. Bármilyen helyiségről van szó, a legfontosabb szerepe a bútoroknak van, így először azokat kell elhelyezni, utána jöhetnek az apróbb részletek, különben a végén ott tartunk majd, hogy nincs helye egy modern, mutatós állólámpának, vagy épp egy 19. századi karosszéknek.

2. Fókuszpont

Annak ellenére, hogy az eklektikus berendezés lényege a kreativitás és az egyes elemek variálása, a maximalista dizájnhoz hasonlóan ennél is fontos, hogy az összkép ne tűnjön rendezetlennek. A szakember szerint arra törekedjünk, hogy minden felületnél találjunk egy fókuszpontot, ami köré dekorálhatunk, így elkerülhetjük a zsúfolt hatást.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!