A lakberendezési stílus, amit mindenki imád - tervezz eklektikusan

Sokan leragadnak a minimalista és skandináv lakberendezési stílusoknál, pedig még számos olyan design trend és otthon-divatirányzat létezik, melyek segítségével tökéletes enteriőrt teremthetünk. Cikkünkben ezúttal az eklektikus dekorációról lesz szó, amit rengetegen szeretnek - mutatjuk, miért.

Eklektikus lakberendezés

Eklektikus - már maga a szó is gyönyörű. Ha a szótárban rákeresünk, akkor olyan magyarázatokat találunk mellette, mint "sok, különféle elemből álló irányzat" és "ingadozó szemléletű". Ez a stílus megengedi, hogy bátran játszunk az egyes kiegészítőkkel, anyagokkal, bútorokkal és elrendezéssel otthonunkban, ez pedig óriási szabadságot ad, mert nem korlátoznak olyan "szabályok", melyek például a skandináv vagy minimalista dizájnok esetében. Mielőtt azt gondolnád, hogy emiatt zsúfolt vagy nagyon összevissza lenne a végkifejlet, megnyugtatunk: igaz, érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni egy-egy helyiség kialakításánál, de hidd el, ezzel a stílussal könnyű dolgozni.

Az eklektikus irányzat a harmóniáról és az egymástól eltérő stílusok, textúrák, valamint kontrasztos színek összehangolásáról szól. Ennél lehetsz merész, kísérletezgethetsz, az összkép pedig biztosan nem lesz unalmas - utóbbit az alábbiakban fotókkal is alá tudjuk támasztani.

1. Válassz vezető színeket Első körben válassz egy neutrális és egy élénk vezető árnyalatot, ez segít alapjaiban összerakni a képet a fejedben, milyenre szeretnéd megalkotni az adott helyiséget. Így könnyebb lesz dekorációs, dizájn- és bútorelemeket kombinálnod, mert meglesznek az alap tónusok.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!