Öt dolog a lakásban, amelyre felesleges költened - ezeken sokat spórolhatsz

Vannak olyan tárgyak az otthonunkban, amelyekre talán eddig feleslegesen költöttünk sok pénzt. Olcsóbban is ki lehet hozni ezeket a dolgokat - lássuk, melyekről van szó!

Tükör

Tükör nélkül elég nehéz elképzelni egy lakást, azonban felesleges valami drága, dizájnerdarabot vásárolnod. Akár a lomtalanításokon vagy a használt bútorok között is találni érdekes darabokat.

Tárolók

Aki még nem találkozott a problémával, az el sem tudja képzelni, milyen összegeket elkérnek kamrapolcokra és egyéb tárolókra az üzletekben. Hacsak nem az álomházadat rendezed be éppen, válaszd inkább az egyszerűbb, olcsóbb verziókat, amelyeket nem sajnálnál esetleg otthagyni a következő költözéskor.

Díszpárnák

A legegyszerűbb módja a nappali kicsinosításának a díszpárnák használata. Ezekkel egy pillanat alatt új színt vihetsz a szobába, azonban nem kell feltétlenül megvenned a készen kapható, drágább verziókat az üzletben. Vegyél elő egy régebbi vagy sima párnát és inkább szerezz be rá egy szuper huzatot. Így olcsóbban kijössz és szezonálisan cserélgetheted is.

Ágytámla

Ha már valamire áldozol, akkor az a matrac legyen, ne az ágytámla. Akár régi raklapokból is készíthetsz egyet, vagy kipróbálhatsz ezer más DIY-t, ami ráadásul sokkal egyedibb és személyesebb is.

Szőnyeg

Ha kicsi a lakásod, akkor a szőnyegeiden sokkal nagyobb a forgalom, hiszen egy kisebb térbe vagy behatárolva. Így nem érdemes költened egy luxusdarabra, inkább keress egy olcsóbb strapabíró, de mutatós szőnyeget.

Fitók, leadfotó: 123rf

Oldalak