A legtrendibb bútorok lelőhelye lesz Budapest - hétvégi programajánló

Jön a 360 Design Budapest: egy kiállítás, ahol inspirációt gyűjthetünk lakásunk magyar designtermékkel való berendezéséhez.

Sikeres magyarok

Húsz magyar formatervező mutatkozik be a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest rendezvényén, mely sorra veszi azokat a hazai tervezésű tárgyakat, melyek világszínvonalat képviselnek és visszatükrözik a design mindennapjainkban betöltött szerepét. A látogatók most izgalmas enteriőrökön, tárlatvezetésen és online kerekasztal-beszélgetések által ismerhetik meg a hazai designipart átható pezsgést a Budapest Design Week keretében.

Fotó: 123rf.com

Október 8. és 10. között egy igazi kortárs designesemény várja a formatervezés kedvelőit az Aulich utca 4-6. szám alatti kiállítóteremben: most először nyitja meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítása, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség valósít meg a Budapest Design Week szakmai partnereként. A látogatók 20 nem mindennapi hazai formatervező munkásságát ismerhetik meg és személyesen is meggyőződhetnek arról, miként szövi át hétköznapjainkat a formatervezés. A kiállításon Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, KOMONKA, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad, és Ungár Fanni különleges bútoraival, egyedi étkészleteivel, lámpáival és textiltermékeivel találkozhatnak az érdeklődők, de saját otthonuk berendezéséhez is ötleteket meríthetnek a tárlaton keresztül. A kiállításon bemutatott termékekről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, így az érdeklődők akár online is figyelemmel kísérhetik a kiállítást a rendezvény weboldalán keresztül.

Fotó: 123rf.com

Azok, akik szeretnének egy kicsit mélyebben is belemerülni a kortárs formatervezés világába, egy tárlatvezetésen is részt vehetnek, amely során egy elismert szakértő szemszögéből ismerhetik meg a tárgyak mögötti izgalmas történeteket és művészi kifejezőeszközöket. A látogatók néhány perc erejéig visszacsöppenhetnek a múltba is egy designtörténeti kiállítás segítségével, illetve tanúi lehetnek a design jövőjéről és lehetőségeiről szóló szakmai párbeszédeknek is. A Magyar Divat & Design Ügynökség design DIALOG programsorozata ugyanis podcast formájában új epizódokkal jelentkezik az esemény ideje alatt, melyeket akár a helyszínen is meg lehet majd hallgatni. A közönség többek között megtudhatja, milyen komplex erők hatnak egy designtermék tervezésére és megvalósítására, továbbá betekintést nyerhetnek a körforgásos gazdaság jegyében alkotó régiós formatervezők kreatív megoldásaiba is.

Az érdeklődők szigorú egészségvédelmi szabályok betartása mellett látogathatják a rendezvényt: a csoportosulások elkerülése érdekében az esemény óránként 50 főt fogad. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációköteles. Regisztrálni a következő linken lehet: https://360dbp.hu/

*A Magyar Divat & Design Ügynökség a programot az aktuális hivatalos információk szerint alakítja és a vírushelyzetre való tekintettel a változás jogát fenntartja. *

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!