Álomotthon okosan - Ha nekik sikerült, neked is menni fog!

Lakásfelújítási ötletekből nincs hiány, mégis kevesen vágnak bele egy-egy ilyen nagyobb átalakításba. Pedig egy kis kreativitással és persze tudatos lakáscélú megtakarítással bárki álomotthont varázsolhat lakásából! (x)

Lakásból otthon

Az otthonteremtés egyik nagy dilemmája, hogy miként sáfárkodjunk a rendelkezésünkre álló büdzsével: vásároljunk új ingatlant, vagy inkább egy olcsóbb ház felújítására áldozzunk? Kata és Renáta eltérő utakat választottak, és végül mindketten kihozták a maximumot a lakásprojektből.

Renáta és Kata történetei jól mutatják: érdemes nekirugaszkodni egy komolyabb felújítási projektnek, hiszen a lakásodból akkor lesz kényelmes saját otthon, ha a saját igényeidhez alakítod. Ők a Fundamentát választották álmaik megvalósításához, és ha hasonlókat tervezel, a lakástakarék segítségével most még jobban felpörgetheted lakásterveidet a Triplázó Bónusz Akció keretében.

Rozoga házikóból álomotthon

Kata egy olcsó ház felújítása mellett döntött. Anélkül tett ajánlatot a Pilisvörösvár központjában álló rozoga házikóra, hogy belépett volna a kapun, pedig odabent elképesztő állapotok várták. „Többen mondták, hogy nem vagyunk normálisak, hogy megvettük ezt a lepukkant házat” – meséli.

A legtöbben meghátráltak volna egy ilyen méretű átalakítás gondolatától is, de a sok türelem és munka meghozta gyümölcsét: eredeti elképzeléseit túlszárnyalva, igazi ékszerdobozzá varázsolta az egykori romhalmazt, és igazán hangulatos, nyugodt kis otthont sikerült teremtenie a 3 millió forintból vásárolt ingatlanból, melynek különleges romantikáját a kert végében csordogáló patak adja. Ma már azok is a ház csodájára járnak, akik korábban próbálták lebeszélni Katáékat a házvásárlásról.

Esőerdő a lakóparkban

Renáta első otthonául egy új építésű lakóparki lakást választott, így azt eleve az igényeinek megfelelő kialakításban vehette át. Ezt követően „csak” az volt a dolga, hogy a padlótól a plafonig megtervezze a lakás dekorációját. Olyan kuckót szeretett volna létrehozni, ahol igazán ki lehet kapcsolódni, ezért úgy döntött, hogy egy valódi thaiföldi esőerdőt varázsol bajai otthonába, melynek legszembetűnőbb eleme a banánleveles tapéta, és a hozzá passzoló függönyök és képek lettek. Bár a legnagyobb kihívást a csupán 6 négyzetméteres konyha kialakítása jelentette, neki mégsem ez lett a kedvenc helyisége a lakásban.

„Ami igazán a szívem csücske, az az előszoba. Azt ugyanis már korábban megfogadtam, hogy az első lakásomban lesz egy fal, amin csak az emlékeim lesznek. Nagyon szeretek utazni, így tehát adott volt, hogy elég sok képnek el kell férnie ezen a falon. Sikerült ezt megvalósítanom, így most, amikor belépek a lakásba, ez a látvány fogad” – avat be minket Renáta az átalakítás részleteibe.

Triplázd meg te is megtakarításaidat!

Kata és Renáta sztorija remek példa arra, hogy függetlenül attól, milyen utat választunk, a Fundamenta segítségével bárki számára elérhető az álomlakás kialakítása. Ráadásul most a Fundamenta segít még közelebb kerülni az álomotthonhoz, ugyanis Triplázó Bónusz Akcióval megháromszorozhatod az első havi megtakarításodat!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!