Alakítsd át a régi, vízköves cserepeket!

Minden otthonban akad pár régi, megkopott és vízköves cserép, amit nem szívesen teszünk ki a szobába. Ha újra esztétikus és trendi kiegészítőket szeretnénk varázsolni a megunt darabokból, érdemes lehet bevetni pár praktikát és tippet!

Előkészítés

Mielőtt nekikezdenél a régi cserepek és kaspók kidekorálásának, egy drótból készült, mosogatáshoz használatos súrolószivaccsal kicsit dörzsöld át a virágtartók felületét, hogy simább legyen. Mindig száraz és tiszta alappal dolgozz!

Egy kis szövet

Ha szeretsz varrni, akkor biztosan akad otthon egy kevés szövetmaradék, de akár egy régi, megunt ruhadarabot is feláldozhatunk a barkácsküldetésünkhöz. Egyes ragasztófajták remekül rögzíthetik a szövetet a cseréphez, így akár szórósan hozzá is ragaszthatjuk az anyagot a virágtartóhoz, de egy szalag vagy spárga segítségével is rögzíthetjük a szövetféléket.

Színezd újra!

A ház körüli felújításokból maradt festéket sem érdemes beszáradni hagyni, hisz nagyon mutatóssá és egyedivé tehetjük a cserepeinket, ha egy kis színt viszünk fel. Az egyszínű és a csíkos megoldások mellett érdemes lehet kicsit kreatívkodni és kísérletezni is, s akár merész és izgalmas mintás darabokat is készíthetünk.

Használd, amit találsz!

A kacatokból is lehet jópofa dekoráció, így a maradék csipke, a kettétört ruhacsipesz vagy egy kevés spárga is feldobhatja a cserepet. A régi kitűzők, maradék gombok, de akár még a sörösüvegek fém kupakja is mutatósabbá varázsolhatja ezeket a lakásdíszeket.

Amire nem gondolnál

Az autók hibáit eltüntető filcszerű javító stiftekkel is kipingálhatjuk a régi darabokat, de ha a zöldebb megoldásokat kedveljük és kicsit élőbbé tennénk a cserepeinket, akkor telepítsünk rá mohát. A barkácsáruházakban kapható táblafesték használatával pedig még írhatunk is a cserepekre. Az utolsó megoldás nagyon dekoratív lehet egy fűszernövényes kiskert létrehozásakor.

Fotók: pinterest.com

Készítsd pár dekoratív rizslámpát is, hogy még hangulatosabb legyen az otthonod!

Oldalak