8 kerttrend, ami tarolni fog 2015-ben

Habár a kertészkedős idő még messze van, már nem árt most megismerkedni a 2015-ös trendekkel, hisz ha átépítést tervezünk, jól jöhet egy kis inspiráció. Íme 8 trend, ami tarolni fog idén!

Zöld hézagok

Idén az apró részleteken és az izgalmas növényeken lesz a hangsúly, ám akkor sem kell kétségbe esnünk, ha több típusú burkolat is helyet kapott a kinti részen. A betonlapokhoz remekül illik például a Echeveria vagy a Senecio mandraliscae, melyek sokkal természetesebbé és beach-hangulatúvá varázsolhatják a kertünket. A terméskövekből vagy régi csempékből kialakított ösvényeket is feldobhatjuk, hisz nem csak a sima moha lehet meseszép. A Pratia pedunculata, a Sedum rupestre, a Soleirolia soleirolii, a Sedum rupestre, a Sedum spurium és a Dymondia margaretae is jól nézhet ki, ha ki szeretnénk tölteni a hézagokat.

Csíkok és görbék

A modern, futurisztikus kertekben nem kell félnünk a csíkos mintáktól sem - legyen szó akár a fali elemekről vagy burkolatokról. Ha ügyesek vagyunk, akkor optikailag még csalhatunk is kicsit. A barok kertek játékosságát idéző görbék is visszatérnek, s remekül megtörhetik a nagy és egyhangú felületek monotóniáját.

Fotók: sunset.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!