10 házilag is elkészíthető madáretető

A hideg beköszöntével érdemes a kert kis lakóira is gondolunk, így ilyenkor jó kihelyezni a madáretetőket, amiket akár házilag is elkészíthetünk. Következzen 10 olyan etető, amit gyorsan és könnyen elkészíthetünk!

Műanyagpalackból

Egy műanyagpalackra, két fakanálra és egy nagy adag magra lesz csak szükségünk. Ollóval vagy késsel lyukasszuk ki a palack oldalát, majd fúrjuk át rajta a fakanalakat, töltsük fel a palackot a magkeverékkel, majd a fakanál kanalas részénél fúrjunk egy kicsit nagyobb lyukat, hogy a magok a kanálra potyogjanak. Az egyszerűen kilyukasztott palackot is megtölthetjük eleséggel, sőt házikószerűre is kifesthetjük az etetőt.

Konyhai kacatok

Üvegekből is készíthetünk etetőt, de ilyenkor már szükségünk lesz egy fa vagy fém alapra is, illetve egy kisebb tálkára. A csavaros tetejű műanyagtárolókat is bevethetjük, ám arra ügyeljünk, hogy érdemes egy pálcát szúrni az etetőbe, hogy a madaraknak legyen mire leszállniuk.

Lógasd fel!

Kivájt narancsból, tökből is készülhet etető, de egy mutatósabb tálka vagy egy virágalátét is megfelelhet a célra. Ezeknél az etetőknél arra figyeljünk, hogy célszerű fedett helyen tárolni őket, mert a csapdék vagy a hideg miatt összefagyhat az étel.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2