Éledező természet légies ruhákba öntve - bemutatjuk a Tomcsanyi új kollekcióját

A Tomcsanyi márka ruháit viselő nő biztosan kitűnik a tömegből, hiszen Tomcsányi Dóri divattervező az éledező természetben rejtőző, "jelentéktelen" bogarak külsejét használta fel új kollekciójának inspirációjául. Mutatjuk a hazai divat legkülönlegesebb tavaszi/nyári kollekcióját!

A Tomcsányi ruhákban még a "jelentéktelennek" tűnő bogarak is megelevenednek

Tomcsányi Dóri ruháiban már megszokhattuk a jellegzetes és egyedi látásmód prezentálását, melyet könnyed, légies ruhákba csomagolva, izgalmas mintákkal díszítve tesz még különlegesebbé. Ez alól a tervező új 2022-es tavaszi/nyári kollekciója sem kivétel, ami a látszólag haszontalan rovarok és bogarak (molylepkék, szúnyogok, bodobácsok és hangyák) megjelenésével ünnepli a zúgó-zümmögő természet tavaszi éledezését.

"A dekoratív szarvasbogarak vagy a szentjánosbogarak helyett a sokkal 'utálatosabbakat' és 'jelentéktelenebbeket' használtam fel az új kollekció tervezésénél. Szeretem a lényegtelen, banális dolgokat, amik fölött könnyen elsiklunk a hétköznapokban - igazából ez a márkám mintavilágának egyik állandó inspirációja is" - mondja Tomcsányi Dóri, aki általában mindig egy adott téma köré tervezi a mintáit. "Már 10 éve Balázs Viola mintatervező van segítségemre a minták tervezésénél, ahol az a legfontosabb szempont, hogy legyenek különböző léptékek: például a mostani kollekcióban a kicsi és nagy bodobácsok" - meséli a divattervező, aki a színek tekintetében szeret változatosan dolgozni, ám ruháin jól megfigyelhető, hogy a púder, a paradicsom és a levendula árnyalatok szezonról szezonra visszatérnek a tervezéseiben.

A hétköznapi, mégis csodás teremtényeket ünneplő tavaszi/nyári kollekcióban a légies ruhák minimalista szabásvonalakkal és eltúlzott, izgalmas mintákkal vannak jelen. "A Tomcsanyi ruhákat viselő nők önmagukért, a saját jókedvükre öltözködnek és nem akarnak másoknak tetszelegni, megfelelni. Biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen ruhát viselő nő kitűnik a tömegből, a vásárlóim ezért magabiztos, játékos személyiségű nők, a ruháimat is nekik ajánlom." - mondja Tomcsányi Dóri divattervező, aki kollekciójának összes ruhadarabját bármikor szívesen viselné.

A Tomcsányi 2022-es tavaszi/nyári kollekciójának különleges darabjai a cikk alján lévő képgalériánkban tekinthetők meg!

Tomcsanyi Poloska zio up playsuit 'small firebugs' 44 002 Ft "Nagyon nehéz egy ruhadarabot kiemelni az új kollekciómból, hiszen mindet én terveztem. A kedvenceim között talán a nagy bodobács mintás overál, valamint a lenvászon ingek és rövidnadrágok szerepelnek" - mondta Tomcsányi Dóri, a Tomcsanyi magyar márka divattervezője.
Kattints a további képekért!

Kifinomult gallérok, puffos ujjak és kristályokkal borított ruhák tarkítják Anna Daubner új kollekcióját, amit leginkább egy cukormázas vintage álomvilágként tudnánk jellemezni. Most bemutatjuk nektek a magyar márka legújabb kollekcióját, melyből minden divatrajongó szeretne egy szeletet!

Leadfotó: Tomcsanyi
Fotó: Instagram @tomcsanyi_budapest

Oldalak