Téli arcápolás természetes olajokkal

A téli időszak kemény próba elé állítja bőrünket: a kinti hideg és a benti száraz levegő hatása egyaránt nyomot hagy arcunkon. Hogy megőrízhessük bőrünk állagát, ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk az arcápolásra.

A téli bőrszárazságról

Mindannyian más-más bőrtípusba tartozunk. Az, hogy melyikbe, leginkább attól függ, mennyi olajat termel bőrünk, amit alapvetően a génjeink határoznak meg, de befolyásolja az étrendünk vagy akár az évszakok váltakozása is. Télen még azok is felfedezik magukon a bőrszárazság jeleit, akik egyébként nem a száraz bőrtípusba tartoznak. Ennek az az oka, hogy 8 fok alatt a faggyúmirigyek nem termelnek zsírt, ezért drasztikusan csökken a bőr felszínén lévő természetes zsírréteg. Ezt tetézi a fűtés hatására kialakuló beltéri száraz klíma, ami védőréteg híján gyakorlatilag kiszippantja bőrünk nedvességtartalmát, így előbb, vagy utóbb, de megjelennek a száraz bőr tipikus tünetei.

A természetes olajok előnye

A természetes olajak gazdagon tartalmaznak esszenciális zsírsavakat, ami pozitív hatással van a bőr természetes védelmi rendszerére, különösen télen. Ezek mellett polifenolokat és olyan antioxidánsokat is megtalálhatunk ezekben a hétköznapi csodaszerekben, mint például az E-vitamin, mely hatékony és természetes védelmet nyújt a szabadgyökök ellen. Az olajak hasonló szerkezetűek, mint a bőr saját lipidjei, ezért képesek pótolni annak elvékonyodott lipidrétegét, és intenzív hidratáló hatást gyakorolni azáltal, hogy megakadályozzák a mélyebb rétegek további vízveszteségét. Ennek köszönhetően lesz az irritált, repedezett bőr újra hidratált és bársonyos tapintású.

Fotók: freehdwall.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!