Alapszabályok, hogy egész nyáron tökéletesen sima lábakkal hódíthass

Nekünk beváltak.

Szentelj rá időt

A legtöbb lány szépségrutinja közé tartozik a láb szőrtelenítése, nyáron pedig valahogy kényesebb a téma, mint általában. A nagy melegben a ruhák légiesen könnyedek, és ki ne szeretne gyönyörű, fényes, sima lábakat villantani a piros, sebes, horzsolt virgácsok helyett. Sokan szenvednek a bőrirritációtol, vagy a rohanás közben nem figyelnek oda a borotválás megfelelő menetére, ami csúnya következményekkel jár. Adunk néhány tippet, hogy bátran kiemeld a lábaidat, és olyan fényben tündököljenek, mint a topmodelleké.

Borotvahab vagy borotválkozó gél

Téves információ, hogy borotvahabra vagy borotválkozó gélre csak a férfiaknak van szüksége. Hidd el, a lábadon is legalább olyan érzékeny a bőr, mint az arcodon, ezért érdemes róla megfelelően gondoskodnod. Ezeket a kencéket szigorúan tilos mellőznöd, vagy szappannal pótolnod. Mivel ugyanúgy eltömítheted a bőröd felső rétegét, és szőrtüzsőgyulladás alakulhat ki. Ugye te se szeretnél nagy piros puklikkal mutatkozni a strandokon?!

Este fogj hozzá

Ha leborotválod a lábaidat, mindenképpen este állj neki. Már csak azért is, mert ilyenkor van ideje megnyugodni a bőrödnek. A másik mellette álló érv, hogy a kádban vagy a zuhanyzóban fürdőzve megpuhul a bőr, ezáltal a szőr is, és sokkal egyszerűbb, kíméletesebb ilyenkor leszedni. Ellenkező esetben bőrhámlás léphet fel, vagy bőrirritáció. Ezek pedig nem jönnek jól sem plázázás közben, sem a randiknál.

Fotó:123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!