Hirdetés

Buli után csúnya arccal ébredsz? - Ezek az ételek lehetnek a hibásak

Jobb, ha tudod, vannak olyan ételek, amelyek kimondottan rossz hatással lehetnek rád, ha éppen egy nagyobb buli előtt fogyasztod őket. Cikkünkből most megtudhatod, mit érdemes kerülni mielőtt alkoholt iszol! 

Sós rágcsálnivalók

A legtöbb házibulban, de a szórakozóhelyeken is előszeretettel fogyasztják az olyan sós rágcsákat, mint a chipsz, a nachos, vagy a pattogatott kukorica. Alkohollal párosítva azonban ezek az ételek komoly károkat okozhatnak a szervezetben, amely az átlagosnál fájdalmasabb másnaposságot von maga után. Köztudott ugyanis, hogy az alkohol dehidratál, vagyis szárítja a testünket. Ezek a sóban gazdag élelmiszerek pedig tovább erősítik ezt az egészségtelen hatást. 

Friss és ropogós saláta

Hétköznap nincs finomabb, sem pedig egészségesebb egy friss vegyessalátánál, de a buli előtt mégsem ez a megfelelő választás. Még akkor sem, ha az alakodra igyekszel ezzel vigyázni. A könnyű zöldséges menü ugyanis néhány óra alatt felszívódik a gyomrodból, így az alkohol "ellenállás" nélkül ömlik majd bele. Ez pedig könnyen rosszulléthez, hányáshoz vezethet. Ennek elkerülése érdekében az összejövetel előtt feltétlenül fogyassz valami olyat, ami gazdag fehérjében és lassabban szívódik fel. 

Sushi

Attól a ténytől eltekintve, hogy a nyers halas finomságok és a felespohárnyi vodkák egyidejű fogyasztása nem hangzik túl gusztusosan, azzal sem árt tisztában lenni, hogy a sushihoz járó szójaszósz szintén elképesztően sós. Vagyis erre az ételre is ugyanaz érvényes, mint a rágcsálnivalókra: alkohollal keveredve még jobban szárítja a szervezetet. 

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: rickbayless.com, bigoven.com, whatshappeningtz.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!