Számolj le a bőrkeményedéssel!

A napsütéses idő megérkeztével előkerülnek a balerinacipők és a szandálok, melyek egyre többet mutatnak meg lábunkból, így ilyenkor nem árt odafigyelni ennek a területnek a fokozott ápolására. Lássuk, hogyan szabadulhatunk meg a bőrkeményedéstől!

A bőrkeményedés okai

Amikor megszületünk, talpunk bőre sima és puha, ez azonban megváltozik a járás és cipőviselés következtében. A leggyakoribb probléma a bőrkeményedés, mely lehet genetikus eredetű is, mint például a pikkelysömör vagy egyéb keratinizációs zavar miatt kialakult bőrmegvastagodás. Előfordul, hogy cukorbetegség következtében vagy ortopédiai, statikai problémák miatt alakulhat ki bőrkeményedés tyúkszemességgel, illetve bőrkérgességgel.

A bőrkeményedés kialakulásnak leggyakoribb oka azonban ortopédiai eredetű, vagyis gyakran az izom- és csontrendszer, a gerinc és a végtagok működésével függ össze. Ha a bőrkeményedés erre vezethető vissza, akkor azt érdemes szakorvossal kivizsgáltatni, hiszen az ok megszüntetése nélkül nem lehet a problémát kezelni.

Nem csak esztétikai probléma

,,A bőrkeményedés következménye lehet számtalan bőrgyógyászati probléma is. A berepedezett bőrön keresztül gombák, baktériumok juthatnak a mélyebb rétegekbe, melyek súlyosabb esetben például orbánc vagy mikrobás ekcéma kialakulásához vezethetnek. Tehát nem csak esztétikai okok miatt fontos a bőrkeményedés és a száraz bőr ápolása." - nyilatkozta Dr. Nagy Katalin, bőrgyógyász, a Scholl lábápolás szakértője.

Fotó: hdw.eweb4.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!