Öt stílustipp, amit elleshetsz a francia nőktől

A francia nők stílusérzéke legendás, nem véletlenül mondják, hogy Párizs a divat fővárosa. Ezt a következőkben be is bizonyítja öt híresség, akik stílustippjeik segítségével segítenek bepillantani a kifinomult elegancia és sikk mögött rejlő kulisszatitkokba.

Miben rejlik a francia sikk?

Marion Cotillard: a kevesebb sokszor több

"Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa" - fogalmazta meg az íratlan divatszabályt Coco Chanel, aki 1926-ban debütált a kis fekete ruhával a Vogue-ban. Ezt a stílusmottót követi az Oscar-díjas Marion Cotillard is, aki szintén örömmel viseli ezt a klasszikust, ami minden nő szekrényének alapdarabja. A sikkes megjelenést a színésznő visszafogott kiegészítőkkel teszi még tökéletesebbé.

Audrey Tautou: a csábító piros

A francia nőkre, így az Amélie csodálatos élete című filmmel híressé vált Audrey Tautoura is igaz, hogy szereti bevetni a piros rúzst, hiszen amellett, hogy csábító megjelenést kölcsönöz és szinte öltözteti viselőjét, könnyen dögössé varázsolja az egyszerűbb szetteket is. A színésznő nemcsak elegáns ruháit, de hétköznapi outfitjeit is gyakran megbolondítja vele. Ez a sminktrend már közel egy évszázada hódít, és úgy tűnik, soha nem kopik ki a divatból.

Juliette Roudet: hétköznapi, komfortos sikk

A francia nők eleganciájával együtt jár a lazaság is. Ők csak olyan darabokat viselnek, amikben komfortosan érzik magukat, és nem feszengenek. Juliette Roudet, a Profilozók című sorozat sztárja a következő, akitől stílusleckét vehetünk. A színésznő ruhatárából nem hiányozhat a mindennel párosítható farmer, az ikonikus fehér ing és a vadóc bőrkabát sem. Ha ezeket ráadásul loboncosan szexi hajjal és dögös rúzzsal bolondítjuk meg, akkor lehengerlően sikkes lesz a megjelenésünk, különösebb erőfeszítések nélkül.

Juliette Binoche: erős nőiesség, erőlködés nélkül

Az angol beteg és a Csokoládé című filmek főszereplője szerint "attól lesz valaki szexi, hogy nem erőlködik". Juliette Binoche pont laza stílusa miatt rendkívül nőies, amibe a kissé maszkulinabb ruhadarabok is beleférnek. Yves Saint Laurent 1966-os Le Smoking kollekciója egyébként is megdöntötte már azt a korábbi hagyományt, miszerint egy nő csak szoknyában lehet csinos. Nem kell félnünk erősebb énünket például egy nadrágkosztümmel kiemelni.

Marie Dompnier: a magabiztosság a legjobb kiegészítő

A magabiztosság és a tartás olyan kiegészítő, amit semmi nem pótolhat. Az elegancia alapja a határozott testtartás. Megjelenésünk mindig sikkesebb, ha kihúzzuk magunkat és büszkén viseljük nőiességünket. Marie Dompnier, az AXN Tanúk című sorozat színésznőjének természetessége, kisugárzása és fiatalos bája az, ami miatt többek között felnézhetünk a francia nőkre.

Leadfotó: 123rf

Oldalak