Fashion&Beauty

Tabuk nélkül a seprűvénáról - szakértőnk elárulja, hogyan kezeld

Az alsó végtagokon megjelenő apró hajszálerek mennyiségüktől és nagyságuktól függően esztétikailag akár zavaróvá is válhatnak. Ez leginkább a nyári időszakban válik láthatóvá a rövidebb, lengébb ruhadarabok viselésekor. Viszont ekkor már nem tudunk rajtuk segíteni, így célszerű kicsit előre gondolkodnunk és cselekednünk - szakértőnk, Dr. Solymosi Ágnes elárulja, hogyan kezelhetjük a problémát.

Tabuk nélkül - Dr. Solymosi Ágnessel

Esztétikai rovatunkat az a mindennapi igény hívta életre, hogy mi, nők szeretnénk minél tovább jól kinézni és ennek érdekében meg is teszünk mindent. Viszont, ha megkérdezik, mi a titok, a többség nem vállalja fel, hogy a harmincas évek közepétől bizony sokkal többet ér egy megfelelő kezelés, mintha kizárólag drága krémektől várnánk a megoldást. Ha velünk tartotok, mostantól tabuk nélkül beszélünk azokról a kezelésekről, amelyek valóban segítik megőrizni fiatalkori vonásainkat és amelyeket ma már a nők jelentős hányada igénybe is vesz. Ismerjétek meg a hosszan tartó fiatalság valódi titkait Dr. Solymosi Ágnestől, a G1 Intézet bőrgyógyász-kozmetológusától, aki a Femcafe is jelentkezik írásaival, de Instagram oldalát követve is naprakészek lehettek. Ne mondjuk azt többé egymásnak, hogy "oh, fogalmam sincs, mi az a hyaluron sav" és csak "hollywoodi sztárok kapcsán hallottam eddig a botoxról". Mert ez egyszerűen nem igaz. Bővebben itt olvashatsz Dr. Solymosi Ágnesről.

"Ha mindenki egyforma lenne, megszűnne a szépség."

(Charles Darwin)

Seprűvéna kezelés

Sok esetben már fiatal korban megjelennek a vékony, sötétkék-lila erek. Az évek előre haladtával több rétegben, elágazóan egyre nagyobb területen jelennek meg a combokon, lábszárakon, később a bokákon is. A seprűvéna egészségügyi szempontból is figyelmet érdemel, mert komolyabb problémáknak lehet az előjele. A seprűvénák megjelenése arra utalhat, hogy az érintett végtag vénás és nyirokkeringése nem tökéletes. Ezek a tünetek visszérbetegség előfutárai lehetnek, együtt járhatnak a lábak elnehezülésével, estére jelentkező duzzadásával.

Hátterében elsősorban genetikai hajlam áll: van, akinek az érfalait alkotó rostrendszere az átlagnál kevésbé rugalmas. Különféle életmódbeli tényezők, különösen az egy helyben, állva végzett munka tovább súlyosbíthatják a helyzetet. A terhesség a visszérbetegség egyértelmű rizikófaktora, aminek hátterében az állhat, hogy a megnövekedett ösztrogén-szint hatására csökken a kiserek rugalmassága.

A seprűvénák kezelése nem oki, hanem esztétikai megoldás. A meglévő vénák eltüntetése után is képződhetnek újabbak, hiszen a háttérben lévő genetikai hajlam egész életünkben velünk van. Megelőzésükben hasznos lehet a hideg-meleg váltott vizes zuhanyzás, és a kompressziós harisnyák, combfixek viselése főként álló munkát végző nőknél.

A tünetek kezelésére többféle hatékony módszer is létezik, sok esetben ezek kombinációjával érhető el a legszebb eredmény. A vénákba fecskendezett szklerotizáló anyag megrongálja az erek falát, melyek a külső nyomás (kompressziós harisnya, rugalmas fásli) hatására összetapadnak, a vérkeringésből kirekesztődnek, funkciójukat más vénák veszik át, így a kezelt erek idővel felszívódnak.

A lézeres seprűvéna-kezelés során a lézer fénye a vér oxigénszállító molekuláiban, a vörösvérsejtekben található hemoglobinban nyelődik el. Ennek köszönhető, hogy – a környező szövetek károsítása nélkül – a lézersugarak csak a megcélzott értágulatokat hevítik fel, és éppen csak annyira, hogy az eltüntetni kívánt erek elzáródjanak. A kezelés hatékonyságát jól jelzi, hogy a seprűvénák azonnal, szemmel láthatóan eltűnnek. Igaz, rövidesen újra láthatóvá válnak, de ezek már elhalt érszakaszok, amelyeket azután szervezetünk falósejtjei „felzabálnak”. Így 3-6 hét elteltével a kezelt apró seprűvénák teljesen felszívódnak, és az Ön lába újra régi fényében, sima bőrrel pompázik majd!. A seprűvéna lézeres kezelése természetesen akkor a leghatékonyabb, amikor még nincs túl sok belőlük, így érdemes minél hamarabb eljönni!

Hogy kinek melyik beavatkozás lesz a leginkább hatékony, egy konzultáció során dől el. Ekkor megvizsgálva a pácienst megtervezzük a kezelést, megbeszéljük, hogy a kezelés utáni előírások betartása azért fontos, hogy a lehetséges szövődményeket kiküszöböljük. A kompressziós harisnya vagy rugalmas fásli 7-10 napig történő használata mindenképpen ajánlott. A beavatkozások után egy hétig intenzív testmozgás, sporttevékenység nem javasolt, a kezelt terület masszírozása szintén nem ajánlott. Bármelyik kezelést is választjuk, utána legalább 4 hétig a kezelt területet a napfénytől óvni kell a pigmentáció veszélye miatt. Ha a fenti tanácsokat megfogadjuk, minden esélyünk megvan rá, hogy csábító, egészséges lábakkal indítsuk a nyári szezont!

Seprűvéna kezelése

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Rengeteg lakberendezési tárgy közül választhatsz, hogy feldobd az otthonod, ezért fontos tudni, hogy mely stílusokat érdemes elkerülni.
Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!