Az elegáns sneakernek leáldozott? Hódítanak a retró fazonú sportcipők

Az utóbbi időben a divat sokkal inkább szól a kényelemről, mintsem az eleganciáról. Nem meglepő, hogy ez a szemlélet a sneaker trendeknél is megmutatkozik - a letisztult, sikkes fazonok helyét tavasszal átveszik a retró stílusú darabok.

Sportcipő divat - tavasszal visszatér a retró fazon

A koronavírus-járvány a divatra olyan szempontból volt nagy hatással az elmúlt egy évben, hogy az eleganciát felváltotta a kényelem, ez pedig az összes trendnél megmutatkozik. A komfortos darabok előnyt élveznek nemcsak az otthoni, hanem a hétköznapi, akár munkahelyi öltözködésben is - sőt, már a cipőknél is észrevehető ez a szemlélet, és itt nem csupán arra gondolunk, hogy félretesszük a magassarkúinkat.

Az eddig sikkesnek és letisztultnak számító, nőies sneakerök helyét például átveszik idén tavasszal a retró fazonok - az olyan stílusú sportos lábbelik, amelyeket edzéshez szoktunk viselni, vagy amelyek a 90-es években hódítottak világszerte. A tradicionális példányokból is akadnak minimalistább verziók, de tény, hogy ezeknél is a kényelem előtérbe kerül a dekoratív megjelenés rovására. Az alábbi ajánlónkban mutatunk pár sneakert, amely a régi sportcipő divatot idézi.

Sportcipő CALVIN KLEIN JEANS, Ecipo.hu, 27 420 forint
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Reserved

Oldalak

Szólj hozzá Te is!