Készen állsz? Kipróbáltuk az alsóneműt, ami után nem kell többet betéttel bajlódni

A menstruáció minden nőt érint, és az azzal járó esetleges kellemetlenségek is. Nem vagyunk egyformák, így a menstruációt is többféleképpen vészeljük át, ám a legtöbb hölgy kívánsága mégis csak az, hogy bárcsak kényelmesen, szivárgás- és átázásmentesen lehetne túl rajta. Van egy jó hírünk: kipróbáltuk, és úgy tűnik, az álom valósággá vált!

Mensibugyi

A This Is Redy menstruációs alsóneműt Molnár Dóra álmodta meg, aki szem előtt tartva a környezetre gyakorolt hatásokat és saját tapasztalatait is, piacra dobta a magyar mensibugyit. Ismérvei, hogy nagyon csinosak, minőségi darabok, minden erősségű napra találunk belőle megfelelőt, és szinte teljesen elfelejthetjük a betéteket és tamponokat.

mensibugyi farmerral

Jogosan merülnek fel kérdések, hogy mennyire megbízható, tényleg hordhatjuk egész nap, higiénikus, nem folyik ki semmi, jól lehet tisztítani? Egy biztos: több mint 20.000 bugyi eladása azt mutatja, hogy népszerű termék és van is rá valós kereslet. Minket is érdekelt, hogy valóban működik-e, így e sorok íróját érte a megtiszteltetés, hogy kipróbálja, mit tud. Íme a mensibugyi naplók!

Küllem

A Flow és a Power bugyikat megvizsgálva sok különbséget nem találunk, hiszen ugyanúgy néznek ki, csak a Flow vékonyabb és gyengébb napokra ajánlott, a Power pedig vastagabb és erősebb napokra találták ki. Bár valóban csinosak, azért randibugyinak nem vennénk fel, sokkal inkább a kényelmet szolgálja. Tapintásra leginkább egy bikinialsóhoz hasonlatos, belül pedig egy pamutréteg gondoskodik a komfortunkról. A fekete mellett bordó színben kapható mind a két bugyi.

fekete bugyi menzesz alatt

Első benyomások

Akin még csak hasonló sem volt, nagyon furcsának fogja találni elsőre, nem lesz olyan érzés, mintha egy normál fehérneműt vennénk fel: érezhető hátul a varrás, és az is, hogy mennyi réteg van azért, hogy valóban ne ázzunk át. A nedvszívó réteg bambusz viszkózból, pamutból, bio pamutból és poliészterből áll. Viszont az első sokk nem tart sokáig, pár perc után észre fogod venni, hogy nem a megszokott bugyi-betét kombót viseled, hanem valami sokkal-sokkal kényelmesebbet.

Bevetésen

Mint azt fentebb már említettem, minden nőnek más és más a vérzése, így szubjektív, kinek melyik bugyi fog beválni, és meddig fogja azt viselni a nap folyamán. A Power bugyi az első napokon nagyon jó szolgálatot tesz, mivel valóban sok vért szív magába. Ugyanez egy betétről is elmondható, de az, hogy kényelmes lenne és megbízható, az már kevésbé.

menstruacios bugyi hatulrol fekete

Tapasztalat

A Power-t egésznapos viselésre is ajánlják, mivel akár 2,5 tamponnyi vért is képes magában tartani. Itt is hangsúlyozni kell, hogy nem vagyunk egyformák, de személyes tapasztalat szerint a legerősebb napon érdemes kiegészítőket használni, vagy cserélni hagyományos eszközeinkre. Mindenki meg fogja érezni, amikor ehhez eljön az idő, de átázástól így sem kell tartani.

A Power nem csúszkál, nem válik el a fehérneműtől, nem tapad rád, nem okoz kiütéseket és annyira tisztának érzed magad, hogy csak az esetleges görcsölés emlékeztet rá, hogy menstruálsz. Ami érdekes, hogy ez a fajta kényelem és biztonság pszichésen is jó hatással van, így aki egy kicsit morcosabb ilyenkor, az megláthatja, hogy erre is gyógyírt jelenthet.

Ússz az árral

Ha túl vagyunk a nehezén, áttérhetünk a kisebb befogadóképességű Flow-ra. Egy sűrű napon hajtotta végre az akciót, és remekül ment neki: 2 óra vezetés, 40 perc tömegközlekedés átszállással, 1 óra jóga, bevásárlás, főzés és munka – bírta a strapát! Nap végén teljes lelki nyugalommal vehetjük le, hiszen még kellemetlen szagokkal sem fogunk találkozni. Apropó szagok: a Redy tökéletesen megtartja a szagokat, akár gyengébb, akár erősebb napokon használjuk. Egy bizonyos mennyiség után mosdóhasználatkor találkozhatunk a már korábban tapasztalt jellegzetes illatunkkal, de aggodalomra semmi ok, ebből a külvilág semmit sem fog érezni - te sem.

Karbantartás

Használat után azonnal nyomkodjuk ki a vért hideg vízben, majd mehet a mosógépbe a többi fehérneművel együtt. Személy szerint nem mertem minden fehérneművel kimosni, csak fekete és sötétebb színűekkel, valamint én mindenképp a legkíméletesebb programot javaslom, ami csak van a mosógépünkön. Az ajánlott 40°C-os mosást is tartsuk be, hiszen az garantálja a tisztaságot és a minőség megmaradását.

redy power bugyi mosás

A mosószert tekintve a Sanytol tűnik a legjobbnak, de a legegyszerűbb mosószóda is tökéletesen kimossa. Öblítőt és vízlágyítót semmi esetre se használjunk, hiszen az eltömíti az anyagok nedvszívóképességét. Ha így tisztítjuk, garantáltan friss bugyit kapunk, ami teljesen higiénikus, és nem marad se szag, se folt.

Minket meggyőzött

Ha csak belegondolok, mennyi kellemetlenséggel járt eddig a betét- és tamponhasználat, és hogy a legutóbbi menstruációmhoz képest a Redyben töltött napok milyen minőségben teltek, akkor azt kell mondjam, hogy ég és föld a különbség. Azt az elképesztő kényelmet, amit megtapasztalhattam semmire se cserélném, főleg a hó olyan szakaszában, amikor minden nagyobb nyűgnek tűnik, mint amilyen valójában. Plusz ha arra gondolok, hogy mennyi szemetet termeltem azzal, hogy naponta 2-3 betét ment a kukába a kis műanyag borításával együtt (a tamponról nem is beszélve), most pedig csupán 1 betét látta kárát egy hét alatt, az is meggyőző érv - amennyiben figyelmet fordítunk a környezetvédelemre.

Alapvetően az a nagyon jó ebben, hogy van valami, ami nőknek lett kifejlesztve. Ezért sem viselhet meg annyira az a néhány nap testileg-lelkileg, hiszen maga a tudat, hogy ez érted van, a te kényelmedet szolgálja és szó szerint gondtalan lehetsz, az olyan szinten könnyíti meg a folyamatot, hogy már csak ezért is érdemes adni neki egy esélyt.

Lead fotó, fotók: Győri Csenge

Oldalak

Szólj hozzá Te is!