Hol van pattanásod? Megmondjuk, mitől jött ki

A pattanások és bőrproblémák megjelenésének számos oka lehet. Rossz táplálkozás, hormonháztartás megváltozása, allergia. Nem minegy, hogy az aknék az arcod mely területén találhatók, mert más-más gond állhat a háttérben a homlok, áll, orcák, halánték esetében. Ezekről lesz szó a következőkben.

Pattanás-problémák

A legtöbb ember elsősorban tinédzser korában küzd bőrproblémákkal: a pirosság, az ekcéma, a komedók és aknék megkeseríthetik a tinik mindennapjait. De sajnos gyakran még felnőtt korban is megjelenhet ez a kellemetlenség, ami ilyenkor talán még cikibb. Éppen ezért próbáljuk különböző krémekkel, maszkokkal és szérumokkal kezelni, illetve nőként természetesen sminkkel álcázni őket.

Számtalan oka lehet annak, hogy az ember arcán pattanások jelennek meg, például az arcápolók, amelyeket használ vagy éppen az életmódja. De ezek mellett sok más, komolyabb ok is állhat a háttérben. Ennek felderítésében segít az, ha megnézzük, hogy az arc melyik részén helyezkedik el az akné.

Arcápolás

Hajvonal

Arra utalhat, hogy nem mosod le megfelelően a haj- és bőrápolási termékeket, esetleg a sminket. Ügyelj rá, hogy mindentől megtisztítsd a bőröd, nehogy felgyűljenek az oda nem való anyagok.

Homlok

Ez emésztőrendszeri rendellenességet jelez. Ez lehet a nem megfelelő emésztés, a helytelen táplálkozás, sőt akár az irritábilis bél szindróma jele is.

Halánték

A kínai gyógyászat szerint a halántékok közvetlenül a vesével és a húgyhólyaggal állnak kapcsolatban. Az itt lévő fertőzések és gyulladások pattanások formájában is megmutatkozhatnak.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2