Fashion&Beauty

4 otthoni fogfehérítő módszer, amit soha ne csinálj

Tudd meg cikkünkből, melyek a legkárosabb, ám annál népszerűbb házi fogfehérítési módszerek, és melyek azok az ételek, amelyek segítenek a ragyogó fehérség megőrzésében.

Almaecet

Sokan előszeretettel használják az almaecetet a fogak fehérítésére, pedig egyáltalán nem ajánlott. Sajnos, ennek a folyadéknak igen magas a pH-ja, amely miatt nagyon gyorsan nagyon magas fokú károsodás érheti a fogzománcot, hiszen erősen marja. Ezen felül, a kellemetlen íz miatt sokan vagy szénsavas üdítőt isznak rá, vagy azonnal fogat mosnak, amely azért ront tovább a helyzeten, mert így a sérült zománcot dörzsöljük, sokszor visszafordíthatatlan károkat okozva.

Fogfehérítés házilag

Aktív szén

Ma már számtalan otthoni fogfehérítő termék kapható az interneten és a boltokan, amelyeknek sokszor fő hatóanyaga az aktív szén. A fogorvosok is óva intenek a használatától, hiszen ez is nagyban károsítja a fozománcot a szemcsék durva dörzsölése által.

További káros módszerekért lapozz!

Fotó: Pexels.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...