Audrey Hepburn, Grace Kelly, Cher - fotókon a legelső Oscar-gálák csodás ruhái

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel rendezik a 93. Oscar-gálát. Az egyik legrangosabb hollywoodi esemény idén rendhagyó lesz a Covid-helyzet miatt, de a jeles alkalom apropóján készítettünk egy összeállítást a legelső díjátadók legszebb ruháiból. Audrey Hepburn, Grace Kelly, Cher és a többiek a vörös szőnyegen.

Oscar-gála

A 93. Oscar-gálát az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája helyi idő szerint vasárnap este rendezi meg a 2020-ban bemutatott filmek díjazására. Eredetileg február 28-án tervezték megtartani az eseményt, de a globális Covid-pandémia miatt elhalasztották április 25-re. Az akadémia több változtatást is bevezetett az idei rendezvényre. A járvány miatt ideiglenesen olyan filmek is nevezhetők, melyeket kizárólag streaming platformokon mutattak be, a mozik zárva tartásának ideje alatt.

Régi hollywoodi csillogás

Azelőtt, hogy az Oscart a mostanihoz hasonló nagy csinnadratta vette volna körbe, valójában ez egy meglehetősen szerény ipari bankett volt. Az 1929-es első ünnepségen a díjak kiosztása csak 15 percig tartott. Amikor 1953-ban a gála televíziós eseménnyé vált, az elvárások - a csillogással együtt - ugrásszerűen növekedtek.

Tekintettel arra, hogy a gála idén rendhagyó lesz, és csak néhány híresség élvezi majd élőben a díjátadót, a szokásos nagy vörös szőnyeges party elmarad - legalábbis a hagyományos értelemben. A jeles alkalomból nosztalgiáztunk kicsit és összeszedtük a legelső Oscarok legszebb ruháit - Audrey Hepburnnel, Grace Kellyvel, Cherrel és a többiekkel.

Audrey Hepburn, 1975
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak