Kirúgták a nőt a munkahelyéről öltözéke miatt - ezt viselte

Általában azért szokás kirúgni valakit a munkahelyéről, mert nem végzi el az elvárásoknak megfelelően a feladatát vagy egyszerűen olyat hibázik, ami visszafordíthatatlan és megbocsáthatatlan. A következő sztori főszereplőjével utóbbi történt, ám nem úgy, ahogy gondolnád...

Nem mindennapi sztori

Ha nincsenek megelégedve a munkáddal a munkahelyeden, akkor első körben felhívják erre a figyelmed, majd ha huzamosabb idő után sem történik érdemi változás, ami tetszik a főnöknek, akkor valószínűleg elbocsátanak. Ez lenne az alap metodika, ritka az olyan eset, amikor valami elképesztően nonszensz indokkal rúgnak ki valakit - pedig pontosan ez történt a következő sztori főszereplőjével, a 25 éves Anne-nel.

Anne Clarens egy londoni PR ügynökségnél dolgozott asszisztensként. Gyakornokként kezdte a cégnél három évvel ezelőtt, jó volt a szakmában, sok új ügyfelet szerzett megnyerő személyiségével, a munkatársai is szerették. A történetét a Redditen osztotta meg, amit mindenki felháborítónak talált. Kirúgták, mert egy nap az alábbi outfitben jelent meg az irodában.

Azt tudni kell, hogy a fiatal lány elmondása szerint a cég ügyvezetője egy karakán, határozott és öntörvényű (idősebb) férfi, akinek furcsa elvárásai voltak az alkalmazottak felé. Kikötésként szabta meg, hogy a fontos ügyféltalálkozókon például a nők viseljenek szoknyát, ruhát és magassarkút, illetve konzervatív legyen a megjelenésük, semmiképp sem feltűnő a jó benyomás érdekében. Szerintem már ez önmagában túlzás, de rendben, ha ügynökségi politika, akkor be kell tartani. Jó darabig nem is volt probléma a bizarr szabályzat miatt, ám egyik nap Anne megfeledkezett egy partneri meetingről, amiről - a Redditen írt bejegyzése alapján - állítólag nem kapott előzetes értesítést, e-mailt. Aznap kezdődött a londoni divathét, a csaj pedig az irodából készült az eseményre menni, így egy erős, piros nadrágkosztümöt választott szettnek, ráadásul fehér sportcipővel. Meg se kell jegyeznem, nem nyerte el a főnök tetszését.

"Behívott az irodájába és fennhangon kérdőre vont, hogy gondoltam ezt a megjelenést, mikor ilyen fontos ügyfél érkezik hozzánk. Bevallottam, hogy elsiklottam a meeting felett, mert nem értesültem róla. Ezután még idegesebb lett, szerinte kifogásokat kerestem. Három éve dolgoztam a cégnél, de a pasit életemben összesen kétszer láttam, azt se tudtam, hogy tudja, hogy létezem - ez egy nagy vállalat sok alkalmazottal, sok szinten. Nem tudtam elképzelni, mi lesz a következménye, aztán nap végén kaptam egy levelet, hogy másnap már nem kell mennem dolgozni. Teljesen lefagytam, nem értettem, hogy egy ilyen banális dolog hogyan szúrhatta el az életem" - magyarázta a lány.

Persze mint a legtöbb sztoriban, ebben is akad egy csavar. Utólag kiderült, hogy Anne új párja az egyik munkatársa, David (30), aki nem mellesleg a főnök fia.

"Fogalmam sem volt, még a nevük sem ugyanaz, mert David az édesanyja nevét viseli. Ő azt mondta, nem akarta, hogy emiatt másképp nézzek rá vagy érdekből szeressem, így nem említette, ki az apja. Akkor világosodtam meg, hogy igazából nem is a szettem zavarta, az csak olaj volt a tűzre és egy indok, hogy megválhasson tőlem, mert nem voltam neki szimpatikus, vagy mert nem vezetői pozícióban álltam" - fogalmazott Anne.

Mindenki melléállt

A Redditen a felhasználók százasával reagáltak a történetre, mindenki Anne mellé állt. Sokan írták, mennyire igazságtalan volt a főnöke és érdeklődtek a kapcsolata felől is.

"Undorító, milyen emberek vannak, komolyan. Nem is tudok mit mondani, egyszerűen felfoghatatlan. Remélem, ezek után azért a fia megvédett téged és együtt maradtok... nehogy már ezen múljon a kapcsolatotok" - kommentelte az egyik júzer.

A lány a párjával kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt, annyit fűzött még hozzá a történethez, hogy mélységesen megalázottnak érezte magát és soha többet az ügynökség közelébe sem megy. Nagyon szereti a szakmáját, de tanult az esetből és a jövőben egy kisebb cégnél próbálkozik.

Fotók, leadfotó: 123rf; forrás: Reddit

Oldalak