Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell

Az ősz nemcsak a regenerálódásra, a feltöltődésre és megújulásra a legjobb időszak, hanem arra is, hogy a már régóta tervezett végleges szőrtelenítést is elvégezzük. Tóth Hajnalka, egészségügyi szakkozmetikus árulta el a legfontosabb szabályokat és tudnivalókat.

Világos és barna bőr

Tudtad, hogy a szőrtelenítő kezelés megkezdése előtt kizárólag borotvát lehet használni? Illetve azt, hogy bizonyos betegségek kizáró okot jelenthetnek? A most következőkben minden kérdésre választ kaphatunk a végleges szőrtelenítésről.

A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy az eljárást végző szakember pontosan felmérje, hogy bőrünk milyen típusba tartozik, illetve, hogy milyen a bőr minősége, pigmentáltsága, valamint mennyire hajlamos a leégésre.

„Egy érdekesség, hogy akiknek a bőre hajlamos a leégésre, azok a fényterápiás kezelések során nagyobb biztonságban vannak. Viszont akiknek barnább a bőrük és a napon soha nem égnek meg, őket alacsonyabb beállításokkal szabad csak kezelnünk, mivel a bőr pigmentjei is elnyelik a kezelőfényt, így a kezelés is sokkal erősebben érezhető, és a bőr is érzékenyebben reagál”- árulta el Tóth Hajnalka, a Royal Clinics orvos- esztétikai központ egészségügyi szakkozmetikusa és szakmai vezetője.

Melyek a kizáró tényezők?

Bizonyos kozmetikai vagy bőrgyógyászati kezelések fényérzékennyé tehetik a bőrt, ezért fontos, hogy ezeket a szőrtelenítés ideje alatt kerüljük. Számos betegség, mint a tartós magas vérnyomás, ízületi gyulladás, hormonzavar, herpesz, daganatos betegségek és a terhesség is kizáró tényezők lehetnek. A kezelést végző szakembert mindenképp tájékoztatni kell a fogamzásgátló, magas hormont tartalmazó vagy véralvadást gátló, gyulladáscsökkentő, illetve orbáncfüvet tartalmazó szerek, antibiotikumok szedéséről, mivel egyes készítmények bőrünket fényérzékennyé tehetik.

Oldalak

  • 1
  • 2