Tombol a "knitwear" őrület - megtaláltuk a legszebb kötött darabokat

Lassan minden üzlet előjön a külön "knitwear" részleggel a kötött ruhák számára. Az utóbbi időben nagyon népszerűek lettek a kényelmes, mégis mutatós darabok, melyeknek nem csupán a hidegebb szezonokban van aktualitásuk - tavasszal és nyáron éppúgy kombinálhatjuk ezeket okosan. Körülnéztünk a boltok polcain, mutatjuk, miket találtunk. Termékajánló.

Hódítanak a kötött darabok

Biztosan te is észrevetted, hogy egyre több boltban található külön részleg a kötött ruháknak. Az úgynevezett "knitwear" nagyon szépszerűvé vált a közelmúltban, ami nem meglepő, hiszen egyszerre komfortos és dekoratív is, főként ha ügyesen kombináljuk az outfitünket. A téli időszakban főnyeremény ez az anyag - meleg, és kevésbé kell aláöltözni. Azt gondolná az ember, hogy csak pulóvereket és kardigánokat találunk a repertoárban ezzel a materiállal, pedig szinte minden készül már belőle - croptopok, nadrágok, szoknyák, tunikák és kabátok is. Az alábbi galériánkban összeszedtük a legjobb fogásokat az üzletekből, hogy könnyebben tudj válogatni.

A kötött ruhadarabok eredete

Az ókorból fennmaradt kelmedarabok, ruhadarab-maradványok egy része szerkezetében nagyon hasonlít a mai kötött termékekhez, de az aktuális technika eredete igazán Arábiából származik, ahol főleg harisnyákat készítettek a most is ismert és alkalmazott eljárással. Nagy a valószínűsége annak, hogy a kötés tehát az araboktól terjedt el, részben a Selyemúton kelet felé, egészen Tibetig, sőt Kínáig, másrészt a mórok közvetítésével jutott el Európába. Itt mindenekelőtt egyházi méltóságok kesztyűi, harisnyái készültek ezzel a technikával. A legrégibb fennmaradt példány egy 12. századból való kesztyű, amit Konrad von Sternberg püspök viselt - olvasható a Wikipédián.

Kötött garbós ruha: ZARA (9,995 HUF)
Kattints a további képekért!

Leadfotó: ZARA, Bershka, Stradivarius

Oldalak

Szólj hozzá Te is!