Jön a Chanel opera!

Coco Chanel és Lagerfeld a divatszakma két kikerülhetetlen neve, így nem meglepő, hogy számos film dolgozta fel a két divatguru életét és mindennapjait. Most viszont egy igazán izgalmas projekt indult útjára, hisz itt a Chanel opera!

Bécsben már nagy siker

Jean-Philippe Rameau 18. századi, nagy sikert arató operája újabb feldolgozásra érett meg. Pár divatőrült újragondolta a Platée teljes előadását és egy igazán újszerű verziót fognak bemutatni Párizsban és New Yorkban. Jelenleg Bécsben már nagy sikerrel mennek az előadások.

Lagerfeld, Chanel és a divat áldozata

Az eredeti történetben Platée egy vonzó vízi nimfa, aki úgy véli, hogy az istenek királya, Jupiter szerelmes belé. Persze később a nimfa ráébred, hogy a szerelmi kalandja Jupiterrel csak azt szolgálta, hogy annak neje, Juno féltékeny legyen. Az új verzióban Jupiter Lagerfeldre fog hasonlítani, hisz a jellegzetes fekete öltöny és napszemüveg kombináció egy hófehér lófarokkal is kiegészül, sőt a Chanel rezidenciára oly jellemző, tükrös lépcsőn érkezik meg a színpadra. Juno karakterét Chanelről formázták meg, hisz a nő tetőtől-talpig tweedbe öltözik, de Platée szerepét is újragondolták, hisz ő testesíti meg az aktuális divat áldozatát.

Ha érdekesnek találtad a hírt, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket!

Nézd meg ezt is: Jön a Chanel sportcipő? - Katt ide!

Fotók:prettyfashionfwd.files.wordpress.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!