Így lehet bőröd szép barna!

Bár egyre kevesebbszer süt a nap és egyre többször áll esőre az idő, nem kell lemondanod a barnaságról! A barnítókrémek már az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvendtek, legfőképp azért, mert amellett, hogy szép barna színt kölcsönöznek testünknek, hidratálják is kiszáradt bőrünket!
 
Alternatív megoldások
A legtöbb ember, ha barnulni szeretne a többnyire napsütésmentes évszakokban, szoláriumba megy. Mivel a szolárium által kibocsájtott sugarakról többen megállapították már, hogy károsak és az érzékeny bőr esetén akár bőrrákot is okozhatnak, a szépségiparban egyre népszerűbbé váltak az UV-mentes szoláriumok és a barnítókrémek.
 
 
Hogyan használd a barnítókrémed?
A barnítókrém használatát minden esetben azzal kezd, hogy alaposan megtisztítod a bőrödet és leradírozod róla a felesleges, elhasználódott hámrétegeket. Ez nagyon fontos lépés, mivel a tökéletes fedéshez és szép színhez elengedhetetlen az egyenletes, sima bőrfelület. Ezt követően jól törölközz meg és várd meg, amíg teljesen megszáradsz, és normál hőmérsékletűre hűl a tested.
 
Ezután egyenletesen kend el a kiválasztott barnítókrémet a testeden úgy, hogy a lábfejedre, a kézfejedre és az arcodra nem kensz belőle. A kézfejed nyilván olyan lesz a kenegetés közben, de ezt könnyen eltávolíthatod, ha időben nekiállsz lemosni. Mivel az arc kényesebb terület, ezért ahhoz vagy arcra való barnítókrémet használj, vagy egyszerűen hagyd ki. Ha naponta sminkelsz, akkor úgyis funkcióját veszti a krém.
 
 
Mire ügyelj a barnítókrém kiválasztásánál?
Ma már annyi barnítókrém közül válogathatsz, hogy megéri alaposan átnézned a repertoárt. A krém kiválasztásánál figyelj oda arra, hogy a krém színe ne térjen el nagyon az eredeti bőrszínedtől. Ha világos a bőröd, akkor mindenképp világos árnyalatot válassz! Fontos, hogy ha nem használsz arcbarnítót, vagy nem sminkelsz rendszeresen, akkor szintén a világosabb tónusok mellett tedd le a voksod!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!