Négy ok, amiért megéri rendes bőrkabátot venni faux helyett

Sokan választjuk a műbőrt az igazi helyett még mindig, pedig pont egy olyan alapdarabból, mint a kedvenc fekete dzsekink érdemes jó minőségűt beszerezni - ami akár egy életen át kiszolgálhat.

Műbőr helyett igazi

Sok éven át mindig műbőr dzsekit vásároltam, aztán amikor két esztendőt bírt mindegyik, egyszer úgy gondoltam, nem adok ki többször hamisra pénzt, inkább befektetek egy igaziba, ami évtizedekig bírhatja, ha vigyázok rá. Megosztom, hogy miért érdemes hosszútávon beszerezni egy valódit.

1. Hosszútávon sokkal olcsóbb

Ma már 15 ezer forintba is kerülhet egy faux dzseki. Ehhez képest már 30 ezer körül kapsz igazi bőrt, ami lehet, hogy a duplája, viszont biztos, hogy nem csak néhány szezont bír ki, hanem akár egy életen át a társad lehet. Két év alatt visszajön az ára, és nem szükséges bizonyos időközönként újat venned. Hosszútávon sokkal jobban megéri a pénztárcádnak is.

zara bőrkabát

2. Nem mindegy a minőség

Szerintem 30 fölött már olyan kapszula gardróbot igyekszik az ember összeállítani, amely minőségi alapdarabokból áll. Ehhez pedig nem műbőr kabátra van szükség, hanem igazira. A faux egy-két év alatt (amelyik jobban bírja) viselhetetlenné válik, kinyúlik, elkezd kopni és foszlani. A real leather viszont évtizedekig is bírja, nagyon magas minőségű. Ha már basic a szekrényben, akkor legyen a legjobb.

stradivarius bőrdzseki

Fotók: Zara, Stradivarius

Oldalak

  • 1
  • 2