Egyszer és mindenkorra: ennyi ideig kell a balzsamot a hajon hagyni

Te jól csináltad eddig?

A hajbalzsam hatása

A hajbalzsam a mosási procedúra elengedhetetlen része, hiszen ettől lesz a frizuránk fényes, puha és sokkal könnyebben kezelhető. Írtunk korábban arról, hogy mi történik, ha fordítva használjuk a sampont és kondicionálót, és először tesszük fel utóbbit. Most arra kerestük a választ, hogy mégis milyen hosszú ideig kell hagyni, hogy az anyag hasson, hiszen ismertek ugyan a jótékony hatásai, de a jóból is megárt a sok.

A balzsam alapvetően nem károsítja a haj szerkezetét akkor, ha nem öblítjük ki megfelelően, azonban problémákat tapasztalhatunk miatta azért, mert ha benne ragad a szálakban (ráadásul többször), egy idő után a fejbőr felszívja a kondicionálót, és mivel ez is tartalmazhat vegyi, kémiai összetevőket, nem túl szerencsés, ha bekerülnek a véráramba.

A legtöbb balzsamot nem arra tervezték, hogy a hajon maradjanak. Sokan azt a hibát is elkövetjük, hogy a használata közben belemasszírozzuk az anyagot a fejbőrbe, mivel szeretnénk minél megfelelőbben hidratálni a szálakat, azonban szerencsésebb csak a végekre és hajközéptől alkalmazni a kondicionálót. Így is könnyen ki lehet fésülni, mégsem szívódnak fel a nem kívánatos vegyi összetevők.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak