Megint hódít a legkülönlegesebb női frizura, amely a férfiak kedvence is

Lehet, hogy sok nő, aki göndör hajjal rendelkezik nem rajong érte, pedig ez a stílus örök klasszikus, amely nem csupán az idei tavasz/nyár egyik nagy slágere lesz, hanem a férfiak hatalmas kedvence is. Ha pedig maga a trend nem győz meg, a következő képek biztosan.

Hódít a legkülönlegesebb frizura - a göndör haj áldás

Akárkivel találkoztunk eddig, minden nő azt mondta, nem szereti a göndör haját. Pedig ez a típus különlegesebb, mint gondolnánk, és a férfiak nagy kedvence is. Lehet, hogy az egyeneshez képest a nehezebb kezelhetőség, illetve formázás az, amely eltántorít bennünket attól, hogy szeressük a stílust, pedig manapság már rengeteg olyan termék, krém, készítmény létezik, amely könnyebb kifésülhetőséget és ápolást eredményez.

Ami biztos, hogy a tavaszi/nyári szezon szinte követeli majd a ritka frizurát - és itt most nem a kicsit hullámos verzióról beszélünk... Ezek a tincsek rakoncátlanok, elevenek és úgy állnak, ahogy kedvük tartja - de pont ez a szép a göndörségben. A következőkben mutatunk néhány extra példát, rövidebb és hosszabb hajra egyaránt, de előbb még jöjjön pár mondat a megfelelő karbantartásról.

A göndör haj ápolása - bevált tippek

Nem kenyerem a prédikálás, de mivel jómagam is nagyon göndör hajjal rendelkezem, az évek során megtanultam a helyes kezelését. Számomra a következő tippek beváltak, jó szívvel ajánlom ezeket mindenkinek. (A tanácsokhoz egy kis termékrepertoárt is mellékelek.)

MOSÁS

1. Sampon és balzsam igénybevett hajra

Használj olyan sampont és balzsamot, amelyet sérült hajra ajánlanak. A göndör szárazabb, így hajlamosabb a töredezésre, ennél fogva jó, ha megelőzzük a további amortizálódást és céltudatosan tápláljuk. Aki fanatikus az ápolás terén, illetve nem bánja, ha drágább termékeket kell beszereznie hozzá, akkor érdemesebb kipróbálni a szalonokban kapható alapanyagokat, mert hatásosabbak, mint amiket a drogériákban kapunk (persze ez sincs kőbevésve, valakinek ez, másnak az használ jobban). Célszerű olyan darabokat vásárolnunk, amiket alapból göndör hajra fejlesztettek ki, mert ezeknek általában hasonló a formulájuk, mint azoknak, amiket igénybevett tincsek kezeléséhez javasolnak a szakemberek.

Termék: Kérastase Discipline Curl Idéal (Notino, 10,640 HUF)

2. Kevesebb mosás

Mivel a göndör haj általában szárazabb, ebből adódóan nem zsírosodik annyira, ezért kevesebbszer is elég mosni, mint az egyenes verziót. Tisztítsd meg maximum heti két alkalommal, ne sűrűbben.

3. Időszakos mélyhidratálás

A göndör haj megfelelő ápolásának egyik alapfeltétele a gazdag hidratálás a száraz jelleg miatt. Nem elég azonban, ha rendszeresen balzsamozol, érdemes beépítened a rutinodba pár szuper pakolást is, melyek javítják a szerkezetét, miközben selymessé és puhává varázsolják a frizurádat.

Termék: L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil Coconut (Notino, 2,020 HUF)

4. Törölköző helyett régi póló

A törölközős dörzsölés roncsolja a szálakat és a végeket, ezért érdemes lehet lecserélni a durva anyagot egy már nem használt, puha pólóra, ami sokkal kíméletesebben vonja ki a nedvességet a hajunkból.

SZÁRÍTÁS, FORMÁZÁS

1. Diffúzor használata

A hagyományos szárítás helyett használj diffúzor fúvófejet, ami egyenletesen és koncentráltan képes elosztani a levegőt, így sokkal rendezettebb végeredményt kapunk. Ha nem akarod az egészet így megszárítani, akkor kezd a diffúzorral csak a töveknél, majd tradicionális módon fejezd be a végeken.

2. Ritka fogú fésű

A göndör hajat is szükséges fésülni, de a kefe és a ritka fogú eszközök nem tartoznak az ajánlott kategóriába. Használjunk ritka fogú fésűt, és főként a hajvégeket szabadítsuk meg a csomóktól. Lehetőség szerint ne kezdjük a folyamatot a töveknél, mert fájdalmat és töredezést okozhatunk vele. Kezdjük alulról és így haladjunk felfelé.

3. Hőkezelés alacsony fokozaton

Mivel a göndör haj szárazabb, soha ne magas fokozaton szárítsuk vagy vasaljuk, főként ne tegyük ezt a végekkel! Kapcsoljuk alacsonyra és előtte mindig használjunk hővédő spray-t!

4. Habok és zselék

Használj valamilyen habot vagy gélt a fürtök formázására, illetve hidratálás gyanánt. Vannak olyan termékek, amiktől nem ragad össze a haj, ugyanakkor segítenek tartóssá és kevésbé szárazzá tenni a textúráját.

Termék: L’Oréal Professionnel Tecni.Art Spiral Queen (Notino, 3,540 HUF)

5. "Anti-frizz" szérum használata

Használj úgynevezett "anti-frizz" szérumot, amivel megelőzheted, hogy a végek seprűsek legyenek, illetve ezekkel sokkal simább és puhább tapintásúvá válik a göndör haj állaga. Nem kell belőle sokat felvinni, csak arra figyelj, hogy egyenletesen oszlasd el a krémet.

Termék: Gliss Kur Total repair száraz hajra (dm, 1,299 HUF)

VÁGÁS, FESTÉS

1. Frissítő vágás

A göndör haj esetében nincs szigorúan meghatározva, milyen gyakran érdemes frissítő vágást beiktatni. Egyszerűen csak "tartsd rajta a szemed", és amikor úgy érzed, elérkezett az idő (kettőződnek, töredeznek a végek), akkor jelentkezz be a fodrászhoz.

2. Vágás szárazon

Érdemes száraz vágást kérni a szalonban, mivel pontosan szeretnéd tudni, hogy fog kinézni a frizurád a projekt után. A göndör hajnál nehezebb megállapítani ezt nedvesen, mivel száradásnál összeugrik és megváltozik a formája.

3. Ritkább festés

Az a jó a göndör hajban, hogy sokkal lassabban kopik le róla a festék, így ritkábban kell a színezésen aggódni, ezáltal kevésbé is roncsolódik. Tőfestésre 6-10 hetente van általában szükség, melírozásnál pedig elegendő a 10-14 hét is.

Nyolc frizura, amely meghozza a kedved a göndörhöz

Kattints a további képekért!

Fotók, leadfotó: Notino, dm, Pexels

Oldalak