Fashion&Beauty

Különös szépségtrend kapott szárnyra a közösségi médiában - egészségügyi kockázatai is lehetnek

Rengeteg módja létezik önmagunk kifejezésének külső megjelenésünkön keresztül: frizura, smink, öltözködés, tetoválások és piercingek. Olykor-olykor viszont szárnyra kap néhány különös trend is, mint például a fogékszerek.

Biztonságos egyáltalán?

A fogékszerek nem kifejezetten nevezhetőek új szépségtrendnek, hiszen már a '90-es évek végén rengetegen viseltek csillogó köveket fogaikon, az viszont biztos, hogy ez a különös trend az elmúlt időszakban új szárnyra kapott. Méghozzá nem is akármilyen módon. A trend eleinte kimerült annyiban, hogy egy-egy apró követ helyeztek el a ragyogó mosolyra vágyók fogsorán, mostanság viszont már rengeteg világhírű sztárt láthatunk valóságos drágakő páncélba burkolt fogazattal. Hogy ez egészséges-e egyáltalán? Bianca Buchanan, dentálhigiénikus árulta el a választ. Olvass tovább!

Mik is azok a fogékszerek? A fogékszereknek rengeteg fajtája létezik az aprócska kövektől kezdve egészen a drágakövekkel végigfuttatott változatokig. Az alkalmazási folyamathoz egy speciális ragasztót használnak, mely hasonló a fogszabályozó rögzítésekor használt anyaghoz. Így tehát az ékszerek felhelyezéséhez nincs szükség sem fúrásra, sem bármilyen egyéb, káros hatású beavatkozásra. Mindez viszont korántsem jelenti, hogy a fogékszerek viselése semmilyen következménnyel nem jár.
Kattints a további képekért!

Az angol glossy look fogalom bár már régebb óta él a köztudatban a beauty-rajongók körében, nemrégiben viszont tényleg hatalmas trenddé nőtte ki magát. Mutatjuk, hogy miért érdemes neked is kipróbálnod.

Leadfotó: 123rf, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.