Farmerdivat képeken: így hordták a nők abban az évben, amikor születtél

Ha megnézzük a 2021-es farmerdivatot, látjuk, hogy ma már szinte az összes fazon megtalálható az üzletek polcain - legyen szó a klasszikus szűkszárú skinny, a laza momfit vagy akár a nemrég visszatért trapéz változatról. De vajon melyik volt a legnépszerűbb stílus abban az évben, amikor születtél? Nézd meg, mutatjuk!

Divattörténelem - a farmernadrág

A farmer soha nem megy ki a divatból. Egy alapdarab a gardróbban, amit számos módon tudunk kombinálni attól függően, hogy sportos vagy elegáns megjelenést szeretnénk. Természetsen minden kornak megvannak azok a kiemelkedő fazonjai, amelyek uralkodnak az adott esztendőben/szezonban, ez régen sem volt másképp.

1934-ben, amikor Levi Strauss bemutatta az első női farmernadrágot, még csak olyan hölgyek hordták, akik a farmokon dolgoztak. 16 évvel később a ruhadarab még mindig ezt a western életérzést közvetítette, viszont mivel számos vadnyugati filmben kezdett megjelenni öltözékként, hamar elterjedt. 1950-től már minden évnek megvolt a kedvenc változata.

Pörgesd végig a galériánkat és nézd meg, melyik stílus volt porondon, amikor te születtél!

Ahogy említettük, az 50-es években terjedt el igazán a farmer, mint rendszeresen viselt ruhadarab. A filmeknek köszönhetően gyorsan szárnyalt, ezen a képen például a színésznő Jane Russell visel egy akkoriban debütáló változatot, amely még egy nagyon bőszárú fazon volt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Szólj hozzá Te is!