Meryl Streepnek és egy Oscar-ruhának köszönhette sikerét - elhunyt a világhírű divattervező

Alber Elbaz olyan hírességek kedvenc designere volt, mint Meryl Streep és Natalie Portman. A tervező nemrégiben saját márkát alapított, azonban sajnos nem élvezhette a sikert sokáig. 59 évesen hunyt el, a Covid őt sem kímélte.

Elhunyt Alber Elbaz

59 éves korában elhunyt Alber Elbaz, a marokkói származású izraeli divattervező Párizsban. Halálát a Covid okozta - közölte a designer márkáját támogató vállalat, a Richemont. Elbazt nemcsak a híres kliensei - mint Meryl Streep és Natalie Portman -, hanem szakmabeli kollégái is nagyon szerették, a divatipar ritka szereplője volt: egy empatikus, alázatos és nagylelkű tervező, e tulajdonságai pedig mind az általa készített ruhákban, mind abban megmutatkoztak, ahogyan a környezetét kezelte. Ruhái tükrözték azt a finomságot és eleganciát, ahogyan élt.

"Alber mindig úgy gondolt a divatra, mint a legjobb ölelésre az életben" - mondta Anna Wintour, a Condé Nast globális tartalmi igazgatója és a Vogue szerkesztője. "Amikor viseltük a ruháit, csodálatosnak éreztük magunkat." Az olyan tervezők, mint Pierpaolo Piccioli a Valentinótól vagy Stella McCartney mind kifejezték tiszteletüket Elbaz előtt, és a divat egyik legnagyobb kincsének nevezték őt.

Meryl Streep ikonikus arany ruhája

Amikor 2012-ben Meryl Streep felvonult az Oscar-gála vörös szőnyegén ebben az arany estélyiben, a Lanvin márka és Elbaz sikere megpecsételődött. A díjátadó után napokig mindenki a gyönyörű kreációról beszélt, és a mai napig a legikonikusabb darabok közé tartozik.

Önkritika és bizonytalanság

A tervező 2001 és 2015 között a Lanvin divatigazgatója volt. Ott töltött ideje alatt átformálta, megfiatalította a poros francia házat, amely sokat köszönhet neki. A brand sokkal modernebb és prominensebb lett általa, kreációit pedig olyan sztárok szerették, mint Beyoncé, Pharrell Williams, Michelle Obama vagy Harry Styles.

Elbaz híres volt szarkazmusáról, önkritikájáról és bizonytalanságáról. Sokat küzdött a túlsúlyával, amely elmondása szerint nagyban befolyásolta a munkáját. Ezt a szorongását sokszor átültette kreációiba olyan módon, hogy kényelmes és különc ruhákat tervezett. Natalie Portman azt állította róla, hogy ő a legnagyobb divatfilozófus, egy különleges tehetség, akivel most szegényebb lett a világ.

Fotó, leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak