Fashion&Beauty

Nem csak az eau de parfum lehet tartós - hat EDT illat, amit egész nap érzel

Sokan csak EDP-t vagyunk hajlandók használni, pedig számos illat EDT verziója lehet ugyanolyan tartós az alacsonyabb koncentrátum ellenére. Hoztunk néhányat ezekből. Termékajánló.

EDT, vagyis eau de toilette parfüm

A megfelelő parfüm kiválasztása nem egyszerű dolog. Kell, hogy az illat passzoljon a személyiségünkhöz, az alkalomhoz, mely során viseljük, és az is számít, hogy tartós legyen, ne kelljen óránként újra magunkra fújni, vagy cipelni a táskánkban. Aztán ha meg is van a konkrét modell, még akkor is számos opció állhat a rendelkezésünkre, melyek közül döntenünk kell. Ebből a legalapvetőbb az EDT és az EDP kérdése.

Az eau de toilette változatok általában nyolc és 12 százalék közötti koncentrátumot tartalmaznak, míg az eau de parfum verziók 12-18 százalékot. Ebből kiindulva gondolhatjuk, hogy sokkal tartósabbak, áruk is magasabb. Az elmúlt időszakban viszont teszteltünk néhány EDT illatot, amelyeket alap tulajdonságuk ellenére egész nap éreztünk magunkon, és a környezetünk is többször megjegyezte, hogy mit használunk. Persze általánosságban az EDP-k tovább tartanak, de van jó pár olyan darab, amely toilette-ben is szuper. Ezekből válogattunk. Termékajánló.

Tom Ford Eau de Soleil Blanc EDT (40 290 HUF/50 ml)
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Fashion&Beauty