Lélegzetelállító Disney-hercegnők modern ruhába bújtatva

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy nagyon tehetséges fotóművész és egy divatillusztrátor, akik ihletett merítettek a régi idők klasszikus meséiből. Szerették volna életre kelteni a csodaszép hercegnőket, tündéreket vagy a sanyarú sorsú szépségeket, akikért egyszercsak eljön a daliás herceg fehér lovon. Természetesen van az a verzió is, hogy csókért cserébe kelhet csak fel a hosszantartó álomból, vagy a halálból, de ez még mindig jobb, mint a békakirályfi vagy a szörnyeteg esete...persze annak is meg lett az eredménye.

Öt évvel ezelőtt a Harrods, London legnépszerűbb luxus termékeket forgalmazó áruházának kampányfotóit a Disney hercegnők ihlették. Jason Ell fotográfus és a nagy múltú divatházak közösen keltették életre a klasszikus mesék főszereplőit, mai ,,köntösbe” csomagolva. Természetesen ez a mesebeli téma több művész számára is kedves volt. Hayden Williams divatillusztrátorhoz is közel állt a téma, inspirálóan hatottak rá a gyönyörű hercegnők. A Vogue vezető divatmagazinnak el is készítette a mesebeli szépségeket a mai korban ábrázoló sorozatát.

Akit egy csók keltett életre

A Grimm testvérek Hófehérke című meséjéből készült az első Disney film, a Hófehérke és a hét törpe, amit 1937-ben mutattak be Amerikában. A Harrods modernizált divatfotóján Oscar de La Renta kétrészese látható, ami felidézi a klasszikus sárga-kék-piros színkombinációt, a puffos ujjrész kialakításával. Mi sem természetesebb a tökeletes szetthez, mint egy alma formájú táska...ami biztosan nem mérgező.

A szerencsét hozó üvegcipellő

AZ üvegcipő tulajdonosáról, Hamupipőkéről szóló történet több mint 400 változatban kering szerte a Földön. Az anekdota egyik legismertebb változata Charles Perrault francia meseírótól származik, amelyet Hamupipőke, avagy a kis üvegcipellő, címen írt meg 1697-ben. A Walt Disney 1950-ben mutatta be az egész estés rajzfilmet. A modernkori szépség lágy esésű, fénylő báliruháját a Versace divatház gondolta újra...a varázsló Tündérkeresztanya helyett.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!