A csíkos ismét porondon - így hordd, hogy ne kövérítsen

A különleges minták mellett tavasszal a csíkos is főszerepet kap. Sokan nehéz szívvel viselnek ilyen típusú ruhadarabokat, pedig lehet úgy hordani ezeket, hogy előnyösek legyenek. Mutatjuk, hogyan és milyen formában.

Főszerepben a csíkos darabok

Akár karcsúbbnak, akár teltebbnek szeretnéd mutatni az alakod, a legmegfelelőbb trükk hozzá a csíkos ruhadarabok viselése. Soha nem mennek ki a divatból, sőt, minden szezonban szerepet kapnak így vagy úgy. A következőkben arról lesz szó, hogyan tudod úgy hordani a mintát, hogy ne legyen előnytelen az alakodra nézve, illetve egy-egy szettben miként tudod megjeleníteni, hogy minden formájában érvényesüljön - legyen az egy felső, nadrág vagy ruha.

A legfontosabb, amit a "hogyan" kategóriánál meg kell jegyeznünk, hogy adott outfitben csupán egyetlen csíkos darabot kombináljunk, a look többi része lehetőség szerint legyen letisztult, egyszínű és visszafogott. Ennél a stílusnál különösen fontos a "kevesebb több" elvét érvényesíteni, másképp egyszerűen túl sok lesz a végeredmény.

Vertikális előnyben, de jöhet a horizontális is

"Akkor csak a függőleges csíkok jöhetnek szóba? De az üzletekben sok felső például vízszintesen csíkos, mégis jól áll a modelleknek" - jogosan kérdezhetnénk ezt, ha már a trendről beszélünk. Az, hogy a vertikális elrendezés előnyösebb sok esetben még jelenti, hogy a horizontális megoldások nem játszanak. Az is tény viszont, hogy a széltében csíkos darabok - főként felsők és ruhák - csak azoknak állnak jól, akik magasabbak és karcsúbb alakkal rendelkeznek. A plus size nők, illetve az úgynevezett "alma" testformával megáldott (felsőtestben erősebb) hölgyeknél hátrányt jelenthet ez a típus, számukra azonban megengedett az ilyen nadrágok viselése, hiszen ők általában végtagban vékonyabbak.

Akinek "körte" alakja van (felsőtestben karcsú, csípőben, popsiban és combban erősebb), az előzőekben említettek ellenkezője érvényesül. Nekik előnyösebb a széltében csíkozás egy felső esetében, mintsem egy nadrágban. A homokóra alkatú nőkre érvényes, hogy számukra egy az egyben a függőleges minta áll jól, míg a fiús alakkal rendelkező csajok nyugodtan válasszanak inkább keresztben csíkos darabokat.

Oversized ing - ZARA, 8 995 HUF
Kattints a további képekért!

Leadfotó: ZARA, Reserved, Fashion Days

Oldalak