Gondoltad volna? Erre való a bugyikban lévő kis bélés

Biztosan ti is elgondolkodtatok már azon, hogy pontosan milyen funkciója is lehet a női bugyikban lévő kis zsebes résznek. Ami elsőre eszünkbe juthat, az a kényelem, hiszen valljuk be, sokat segít ezen. És bár ez a tézis nem áll messze a valóságtól, valójában azért többről van szó.

Beépített betét

Ez az anyag tulajdonképpen egy betét, amely sokban hozzájárul a vagina egészségéhez. Míg a női fehérneműt gyakran szintetikus anyagokból, például csipkéből készítik, ez a zseb általában pamutból készül (egy légáteresztőbb anyagból), amely hatékonyabban szívja fel a váladékokat és más testnedveket, mint a szintetikus társai. Ez csökkenti a gombás fertőzések valószínűségét, ami – valljuk be – jó dolog.

A verejték felhalmozódása megváltoztathatja a hüvely természetes PH-értékét is, ami által kialakulhat bakteriális vaginózis, gombás fertőzés vagy húgyúti fertőzés is. A baktériumok nedves, sötét helyen szaporodnak, és bizonyos fehérnemű-anyagok ilyen nedves környezetet hozhatnak létre – különösen, ha nincs bélés bennük a hüvely védelmére.

Tehát mire kell figyelni fehérnemű vásárlásakor? Az olyan anyagok, mint a lycra és a nejlon, biztosan nem engedik a hüvelyt lélegezni, és bár nem 100 százalék, hogy hüvelyfertőzésed lesz, hogy csökkentsd a kockázatot, érdemes elkerülni ezeket az anyagokat.

Ezeket jobb elkerülni, ha jót akarunk magunknak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak