Fashion&Beauty

Több mint 8 milliárd forintot költünk bőrápolásra évente

Elképesztő mennyiségben vásárolunk arc- és kézápoló termékeket.

8 és fél milliárdot költöttünk bőrápolásra

A legfrissebb adatok alapján 2016 szeptembere és 2017 augusztusa között 7 milliárd forint értékben mintegy 200 ezer liternyi arckrémet vásároltunk összesen, valamint 1,5 milliárd forintért vettünk 300 ezer liter kézápolót. Előbbi termék esetében ez a tavalyi számokhoz képest 4 százalékos növekedést mutat. Jellemzően drogériában shoppingolunk, az értékesítések 43 százaléka - vagyis jelentős része - pedig a fővárosban valósul meg, ellentétben a délnyugati régióval, ahol a legalacsonyabb (11 százalék) a bőrápolók beszerzésének aránya.

Az őszi/téli szezon a legnépszerűbb

Bár jellemzően egész évben stabil a magyarok arckrémek iránti kereslete, a forgalomnövekedés egyértelműen tapasztalható az őszi/téli, főleg a karácsonyi szezonban. Ilyenkor történik az eladások 31 százaléka.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Fashion&Beauty
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!