Fashion&Beauty

Polgárpukkasztás? Több mint 400 ezer forintért árulja a Balenciaga a Tescos szatyorra hajazó táskáját

És ezzel a Balenciaga végeláthatatlan poénok tárgyává vált, hiszen a táska tényleg pont úgy néz ki, mint egy 50 forintos Tesco szatyor.

Vajon még sosem láttak Tesco szatyrot?

Az egyik feltevés, ami magyarázhatja az érdekes dizájnt az, hogy a Balenciaga tervezői még soha nem láttak Tesco szatyrot, így a kísérteties hasonlóság csak véletlen egybeesés. Ha viszont szánt szándékkal tették, akkor nem találunk rá elfogadható magyarázatot.

A táskán az ikonikus "Tesco-kék" csíkok vannak fehér alapon, de még a piros logó is megjelenik, csak nem Tesco, hanem Balenciaga felirattal. És ha ez még önmagában nem lenne elég divatsokk, akkor az árról még nem is beszéltünk.

tesco táska balenciaga

Az ára mai árfolyamon átszámítva kicsit több mint 416 ezer forint, melyet érdekes kontextusba helyez az, hogy a Tescoba betérve pár tíz forintért vehetsz egy nagyon hasonlót. Persze, az nem Balenciaga. Lehet, hogy ez a táska a legjobb anyagokból készült, és igazi divatguruk készítették, de mit érünk vele, ha úgy néz ki, mint az a szatyor, amiben a májkrémet és a kenyeret viszed haza a szupermarketből?

Ez a drága Tesco szatyor tehát borjúbőrből készült, és egy cipzárral záródó belső zsebbel és egy pattintós zárral rendelkezik. A 2022-es tavaszi kollekciójuk részeként jelent meg, és ezer forinért biztos, hogy nem a legpénztárcakímélőbb megoldás, ha egy bevásárlószatyrot vennél.

A Balenciaga egyébként úgy jellemezte legújabb kreációját, mint "az archetipikus táska modern értelmezése".

Lapozz, ha érdekel, milyen reklámszatyor ihlette még meg a Balenciaga alkotóit!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.