Arcápolási tudnivalók a hidegebb hónapokra

Az ősz beköszöntével más kihívásokkal kell szembenéznünk az arcápolás terén, érdemes külső és belső táplálással egyaránt támogatni bőrünk regenerációját, védekezőképességét.

Táplálás

A legfontosabb, hogy belülről megadd azt, amire bőrödnek szüksége van, azaz táplálkozz kiegyensúlyozottan, vitamindúsan, zsírszegényen. A különböző vitaminokra a bőrödnek éppúgy szüksége van, mint az immunrendszerednek, ezért gondoskodj a megfelelő mennyiségű C-, B-, D-, E-vitaminok beviteléről, elsősorban zöldségek és gyümölcsök formájában. A belső hidratálás ugyanolyan fontos, mint a külső, így a szép bőr érdekében fogyassz naponta 2,5-3 liter szénsavmentes ásványvizet.

Megújulás

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A nyár okozta károsodásoktól a következőképpen tudsz megszabadulni, ezzel egyszerre bőrödet az őszi kihívásokra felkészíteni; alapos arctisztítást követően, forrázz le egy maréknyi, nyugtató hatású kamillavirágot egy nagy porcelánedényben. Teríts a fejedre egy törülközőt és hajolj a gőz fölé és hagyd, hogy 5-10 perc alatt a gőz felszabadítsa pórusaidat. Ezt követően egy arcradírral tökéletesen el tudod távolítani az elhalt hámsejteket, a különböző szennyeződéseket, amelyek a szürke, fáradt, problémás arcbőr felelősei. A kitágult pórusokat érdemes végigtörölni tonikkal, hogy összehúzza azokat, valamint hogy eltüntesse az utolsó szennyeződéseket. A végén alaposan hidratáld bőrödet egy vitamindús, gazdag arckrémmel. Érdemes ezt a műveletet hetente-kéthetente megismételni.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!