Védelem a hideg ellen: így ápold az arcbőröd az őszi/téli szezonban

Ezeket a lépéseket érdemes beépítened a szépségápolási rutinodba.

Arcápolás cidriben

Általában szezonálisan érdemes változtatnunk a szépségrutinunkon, hiszen másra van szüksége a bőrünknek nyáron, mint a téli időszakban. A cidriben például mélyebben hidratálunk, gyakrabban használunk speciális maszkokat vagy különféle kiszáradás elleni készítményeket. A szélsőséges hideg és szeles időjárás nem tesz jót, és a hagyományos arcápolás sem kielégítő. A következő tippek segítenek felfrissíteni az aktuális rutinod, és zimankóban is ragyogóvá varázsolják a bőröd.

1. Arctisztítás

Nem számít, milyen terméket használsz a célra, a megfelelő arctisztítás a bőrápolási rutin alapja. Egész évben szezontól függetlenül kötelező lépés, de télen csavarhatsz rajta egyet egy speciális házi alapanyaggal. Alkalmanként (heti 1-2-szer) a vizet lecserélheted hideg tejre, belemárthatsz 2-3 vattakorongot és átitathatod vele az arcod. Tökéletesen puhává teszi a bőrt és véd a kiszáradástól.

2. Gyengéd radírozás

Időnként - pontosabban heti egyetlen alkalommal - nem árt, ha radírozunk is, bár télen jobb, ha gyengédebben tesszük ezt, mivel egyébként is - az időjárás miatt (hideg, szél, stb.) - érzékenyebb a bőrünk. Ha gyakrabban használjuk, az csak még jobban kiszárítja az arcunkat, aminek nem örülnénk. Ezt a folyamatot alapjáraton 2-3-szor ajánlják egy héten, de cidri idején kíméletesebben kell eljárnunk.

Radír téli kiadásban

Télre fel is turbózhatod az arcradírod, a következő összetevők segítségével például szuper terméket tudsz kreálni.

  • 2 ek összezúzott banán
  • 2 ek pépes alma
  • 1 ek méz
  • 2 pumpa az arcradírodból

Keverd össze az alapanyagokat és 2 percig masszírozd át vele finoman az arcod körkörös mozdulatokkal. Langyos vízzel öblítsd le és töröld szárazra.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Instagram

Oldalak