Fashion&Beauty

8 ruhadarab, ami kövérít

Öltözékünk megválogatásával jóval vékonyabbnak látszhatunk, ám vannak olyan ruhadarabok, amelyek nemhogy slankítanának, hanem pár kilóval még többnek is mutatnak. Lássuk, melyek az elkerülendő minták és fazonok!

Vékony cipősarok
A molettebb testalkattal rendelkezők tudják, hogy a magas sarkú viselése milyen áldásos, hisz nemcsak az alakot nyújtja, de a lábakat is vékonyabbnak mutatja. A tűsarkú cipellők helyett azonban a vastagabb, oszlopszerűbb sarokkal rendelkező darabokat válasszunk, melyek nemcsak a terhelést bírják jobban, de a sarok és a láb arányait sem bontják meg, így nem keltenek természetellenes hatást.

Háremnadrág és bő overall
A háremnadrágok és overallok is lehetnek csinosak, ám a bő szabásvonalú, zsákszerű fazonokat messziről kerüljük el, ha nem akarunk ducibbnak látszani. A molettebb hölgyek a felül feszülős, alul kissé laza darabokat válasszák inkább. A mély ülepű darabok pedig abszolút tiltólistásak, hisz még a vékony nőknek sem előnyös viselésük.

Egyszínűség
A felső és az alj színe sose legyen azonos, hiába is tűnik ez a legharmonikusabb megoldásnak. A világosabb aljak amúgy is felcsalhatnak pár kilót a vastagabb combokra. A legelőnyösebb tehát ha egy sötét aljat egy élénk, vidám színű felsővel kombinálunk.

Óriási pöttyök
A kerekded idomok hangsúlyozásában a pöttyök is jelentős szerepet játszanak, főként a nagyobb minták lehetnek csalókák. Nem kell azonban lemondanunk erről a mintáról sem, hisz a kiegészítőkön remekül mutathat.

Csíkozás
A ducibb testalkatúak messziről kerüljék a csíkos holmikat, főként a vízszintes darabokat. Nem számít, hogy a csíkozás vékony vagy vastag, a vízszintes csíkozás minden esetben kövérít! A függőleges irányú mintázat néha karcsúsíthat is, ám a szabásvonal jelentősen befolyásolja az összképet.

Fényes anyagok
Az optikai kövérítés egyik leggyakoribb példája a fényes és csillogó hatású anyag viselése. A visszatükröződő fény és a redők pedig csak még több hurkácskát varázsolhatnak. Ha ragaszkodunk a csillogó hatású ruhákhoz, mindenképp felsőként hordjuk őket, alulra pedig slankító hatású fekete cicanadrágot viseljünk.

Virágminta
A nyári ruhatár közkedvelt elemei a virágmintával díszített darabok, melyek azonban néha túlsúlyosnak mutathatják viselőjüket. Minél több és minél élénkebb a minta, annál inkább kövérít.

Apró kiegészítők
Ha molettebb testalkattal rendelkezünk mindenképpen nagyobb, hangsúlyosabb kiegészítőket viseljünk, hisz az arányokkal való trükközés segítségével ismét csalhatunk pár kilót. A borítéktáskák és apró kéztáskák vastagnak mutatják a kart, s ez érvényes a kiegészítőkre is. Fülbevalók közül a hosszú lógós darabokat érdemes preferálni, hisz ezek hosszabbnak mutatják az arcot is. A nyaklánc kiválasztásánál a több sorból álló, élénk színű darabokat részesítsük előnyben, hisz ezek csak úgy vonzzák a tekintetet.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.
Lifestyle
Pedig minden pontosan úgy lett, ahogy kérte. De azért valaki gondolkozhatott volna picit.