5 tipp a karikás szemek ellen, egyenesen a konyhából

Gondoltad volna, hogy minden konyha igazi kozmetikum-paradicsom? A következő összeállításból megtudhatod, hogy egyrészt milyen egyszerű és gyors villámpraktikákkal varázsolhatod a szemed újra üdévé, valamint mit tehetsz még, hogy a karikák meg se jelenjenek.

1. A klasszikus uborka karika

Filmekből is jól ismert csodaszer. Talán ez az első, ami minden nőnek eszébe jut, ha karikás szemekről van szó. Sőt, mindenkinek tartania kellene néhány karikát a hűtőjében, mivel antioxidáns és nedvességtartalmának köszönhetően pillanatok alatt kisimítja a fáradt bőrt.

2. Sok alvás

A karikás szemek legjobb kezelése a prevenció, arra pedig a leghatékonyabb módszer a kellő mennyiségű alvás. Persze tudom, gyorsabb feltenni egy uborkaszeletet tíz percre, mint aludni még két órát, de minden szempontból kifizetődőbb, ha megengedjük magunknak ezt a „luxust”, ráadásul pihent szemmel a világ is sokkal szebb.

3. Hideg víz

Fontos, hogy reggelente csak hideg vízzel mossunk arcot. Nemcsak a puffadt szemeken segít, de felpezsdíti a vérkeringést és az álom is gyorsabban elillan. A hideg dolgok egyébként is jót tesznek a szem környéki bőrnek. Így akár néhány hetente jégkockákat is használhatunk a puffadás ellen, ha gyors segítségre van szükségünk. A vizet egyébként ne csak kívülre használjuk, a fogyasztása is nagyon lényeges, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Oldalak

  • 1
  • 2