12 tipp a dögös copfért

Hétköznapi, kedvelt hajviseletünk a kényelmes és praktikus, hátrafogott copf. Azonban ennek a frizurának sem kell unalmasnak lennie: számos variációval feldobhatod.

Modern
Az első copf elkészítéséhez fogd fel a hajad, majd egy tincset csavarj körbe a hajgumid felett, hogy takarja azt. Az összegumizott rész alatt kevéssel még egyszer fogd össze a copfot, lehetőleg minél vékonyabb, átlátszó gumival. A második copfnál a tarkón fogd össze a hajad, majd ugyanúgy csavarj át a hajgumi fölött egy tincset, mint az előzőnél. Nem sokkal az összegumizott rész alatt válaszd ketté a hajtömeget és egyenként gumizd őket össze, de úgy, hogy egy-egy vékonyabb tincset hagyj szabadon, a copfok alsó részén. Az összegumizott részek fölött kezdd el keresztben átcsavarni a szabad tincseket mindig középen, az összefogott tincsek között húzd át őket.

Romantikus
Egyszerűen feldobhatod copfodat, ha kissé begöndöríted és beletűzöl egy szép hajdíszt. Szintén bájos frizurát készíthetsz, ha fontott tincsekkel dobod fel a copfod. Ehhez hagyj szabadon elöl és kétoldalt 1-1 tincset, melyeket fonj be, majd ilyen formában gumizd bele a copfodba.

Csinos
Az első frizura elkészítéséhez a fejtetődtől kezdve a füleidig válaszd a hajad kisebb, megközelítőleg 3 centis részekre. Ezeket fond be parkettafonásba, rögzítsd a végiket, majd fogd bele őket a lófarkadba. A második frizura már lényegesen egyszerűbb: fésüld hátra a hajad, és mielőtt összekötnéd, felül tupírozd fel. A copf elkészülte után, a kiálló hajszálakat rögzítsd hajlakkal.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!