Napokon belül tömeges oltás veszi kezdetét - itt kapsz majd értesítést, ha érintett vagy

Március 6-7-én tömeges oltás veszi kezdetét hazánkban, a 60 év alatti, krónikus betegek vehetik fel nagyobb számban a vakcinát.

74 ezer vakcina érkezik

A hétvégén, március 6-7-én tömeges oltás lesz majd a 60 év alatti, krónikus betegek számára - írta közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Az államtitkár a Facebookon közzétett bejegyzésében azt is bejelentette, hogy az elkövetkezendő napokban 74 ezer Astra Zeneca vakcinát szállítanak a kórházi oltópontokra, melyeket a 60 év alatti, krónikus betegségben szenvedő páciensek vehetnek fel. "Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban" - fogalmazott Dömötör Csaba.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában osztotta meg gondolatait a jelenlegi magyar járványhelyzetről. A szakember az általános tendenciák ismertetésén túl arra is kitért, mennyien utasítják el jelenleg a koronavírus elleni vakcinát Magyarországon.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!