Az egészség a legjobb befektetés! Így kezdd el az életmódváltást napi 20 percben

Félbehagyott fogyókúrák, ágy alatt porosodó, kétszer használt futócipők, és soha ki nem használt kondibérletek... Ha te is egészségesebb életre vágysz, de még nem találtad meg a saját utad, akkor ez a cikk neked szól! (x)

Minden kezdet nehéz

Ki ne fogadta volna már meg valamelyik év utolsó napján, hogy jövőre végre elkezd futni, le fog fogyni, leteszi a cigit, vagy hogy ezentúl becsszóra többet tesz magáért, meg azért, hogy jól érezze magát a bőrében. A legtöbben azonban már másnap a kifogásokat keressük, hogy miért jár nekünk még egy kis türelmi idő, vagy hogy miért volt a tegnapi kijelentésünk alapból átgondolatlan és amúgy is csak a szilveszteri pezsgő beszélt belőlünk.

A legtöbb ilyen fogadalom épp azért marad üres ígéret, mert túl nagy célt tűzünk ki magunk elé, és olyan dolgokra próbáljuk rávenni magunkat, ami teljesen idegen a hétköznapjainktól. Elmenni, egy a napi útvonalunktól teljesen kieső edzőterembe, drasztikus étrendváltás, génkezelt paradicsomból salátát készíteni télen... Mindez olyankor, amikor dolgozunk, különórára hordjuk a gyereket, és még életünk párjára is próbálunk némi időt fordítani. Nem csoda, ha kudarc lesz a vége.

#20percegészség

Azt, hogy az egészséges életmód mennyire fontos, senki sem vitatja, az oda vezető út azonban sokkal nagyobb kérdés. Ebben próbál segíteni az MKB bank nemrég elindított #20percegészség programja, ahol olyan kézzel fogható és inspiráló tippeket adnak az olvasóknak, amik mindössze napi 20 perc ráfordítással könnyen beépíthetők a rohanós hétköznapokba.

Hogyan készíts magadnak egészséges irodai lunch boxot 20 perc alatt, milyen kalandok várnak rád a gyerekekkel, ha 20 percig követtek egy hangyát, vagy hogyan tervezd meg 20 perc alatt a nyaradat úgy, hogy az ne csak a gyerekek táboroztatására legyen gondod, hanem arra is, hogy egy-egy napot tudatosan beiktass, amit egy jó könyvvel tölthetsz a strandon EGYEDÜL. A program az egészséges életmódhoz is új szemszögből közelít: a családra fordított minőségi időt és a saját időt ugyanolyan kiemelten kezeli, mint a mozgást vagy az egészséges táplálkozást.

Nem vagy egyedül!

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem lenne elég kitartásod egy ilyen életmódváltáshoz, akkor mindenképp érdemes csatlakoznod a program Facebook csoportjához, ahol nem csak a bloggerek tippjeit olvashatod, hanem bárki megoszthat egymással egy-egy témába vágó cikket vagy személyes tapasztalatot is. Ha már sikerült elszánnod magad az életmód váltásra és teszel magadért, akkor is jó, ha csatlakozol, így biztosan találsz néhány jó tippet, vagy egy kis inspirációt a nehezebb pillanatokban is.

Látogass el a honlapra: mkb20percegeszseg.hu/
Vagy inspirálódj az Instagramon: instagram.com/mkb20percegeszseg

Oldalak

Szólj hozzá Te is!