Természetes módszerek szúnyogok ellen

Szinte mindannyian imádjuk a nyarat, ám még ebben az évszakban is akadnak életünket megnehezítő tényezők. Ilyenek a szúnyogok is, amelyek idén a számukra kedvező időjárási körülmények miatt még nagyobb csapatokban támadnak ránk. Vannak azonban olyan házi praktikák, amelyek segítenek őket távol tartani.

Citrom

Szerencsére amennyire az emberek szeretik a citrusfélék illatát, a rovarok, különösen a szúnyogok legalább annyira utálják azt. Készíthetünk belőlük vízzel hígított oldatot, amelyet akár magunkra is csepegtethetünk, de akár illóolajat, illatos mécsest is bevethetünk ellenük.

Eukaliptusz

Az eukaliptusszal hasonló hatást érhetünk el, mint a citrommal: erőteljes illata segít elriasztani a vérszívókat. Akár össze is keverhetjük a két illatot, úgy még hatásosabb.

Szegfűszeg

A szintén szúnyogűző szegfűszeget beleszúrhatjuk egy narancsba vagy citromba, de akár az őrölt változatát is használhatjuk, ha apró rongytasakokba töltjük. Így nemcsak a rovarokat tarthatjuk távol, de a szobánkban is kellemes illat lesz.

Almaecet, ecet

Az ecet csípős szagát ki nem állhatják a rovarok. Néhány csepp háztartási vagy almaecetet keverjünk el egy kis vízben. Az oldatot tarthatjuk kicsi edényekben is, de ha biztosra akarunk menni, a ruhánkra is csepegtethetünk belőle.

Fotók: aliceklein.com.au, gayatriorganic.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!